Hopp til innhold

Eliteserien 2019

  • Rosenborg i pluss

    Rosenborg Ballklub gikk 13,4 millioner i overskudd i 2019. Det viser klubbens ferske årsrapport. Årsmøtet i fjor budsjetterte med 17,6 millioner i minus, men tallene viser overskudd i en sesong der klubben endte bak både Molde og Bodø/Glimt. Til NRK sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug at klubben har en solid økonomi. Selv om inntektene fra partnere og fra billettintekter i eliteserien gikk ned, tar Rosenborg det igjen på Europa-cup og spillersalg.

    NM Cup 1 runde mellom Rørvik - Rosenborg (1-3)
    Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
  • Heftige bøter for LSK og VIF

    Lillestrøm og Vålerenga ilegges henholdsvis 125 000 kroner og 175 000 kroner i bøter av doms- og sanksjonsutvalget i Norges fotballforbund etter eliteseriekampen mellom de to rivalene 26. oktober. Da antente begge lags supportere en betydelig mengde bluss.
    Vålerenga ilegges i tillegg en bot på 75 000 kroner på grunn av VIF-supporternes opptreden under et oppgjør mot Brann. Da skal blant annet noen Vålerenga-fans ha satt fyr på et Brann-flagg, ifølge doms- og sanksjonsutvalget.
    Les mer om sanksjonssakene her!

    Eliteserien fotball menn 2019, Lillestrøm-Vålerenga (0-0)
    Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
  • Nedtur for Nordlie

    Tom Nordlie og Lillestrøm er i trøbbel etter at de tapte 2-1 borte for Start i den første av de to kvalifiseringskamper til Eliteserien. LSK sparket trener Jörgen Lennartsson mandag og hentet inn trenerveteranen Nordlie før oppgjørene. Målet var enkelt: Å vinne. Men slik gikk det ikke og nå venter en tøff returkamp på Åråsen på onsdag. – Det var en prestasjon under det jeg hadde håpet på. Jeg hadde håpet vi skulle se ut i litt bedre forfatning offensivt. Men vi fikk oss med det bortemålet, og det kan bli veldig viktig, sa Nordlie i et intervju på MAX.

    Tom Nordlie
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Vil trene LSK neste år

    Nordlie har i utgangspunktet berre skrive under kontrakt for dei to kvalifiseringskampane mot Start, men seier han håpar å vere med vidare. – Eg må gjere det bra for at dei vil ha med meg vidare. Håpar det fører til noko meir etterpå, seier Nordlie.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal