Hopp til innhold

Brann-lederen reagerer på blusskastingen: – Selvsagt ikke greit

Det har vært heftige diskusjoner rundt bruken av bluss i Eliteserien den siste tiden. I oppgjøret mellom Vålerenga og Brann ble det kastet bluss ut på banen, og VIF-supportere tente på et banner.

Eliteserien fotball Vålerenga - Brann

FYRTE OPP: Brann-tilhengerne hadde fått med seg store mengder bluss inn på Intility Arena.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det ble mye som man kjenner på i dag. Det er selvsagt ikke greit, og det er nok de fleste supporterne enige om også, sier Branns daglige leder Vibeke Johannesen til NRK.

Hun var selv til stede på Intilty Arena og så det som skjedde der på nært hold.

En halvtime ut i kampen lyste det plutselig opp rundt Brann-tilhengerne som hadde tatt turen til Oslo. Store mengder med bluss ble tent og flere ble kastet ned på kunstgressmatten mens de var i full fyr. Dermed ble kampen stoppet.

Da svarte like så godt Vålerenga-tilhengerne med å tenne på et Brann-banner de hadde fått tak i.

Det Johannesen reagerer på, er at blussen ble kastet ned på banen.

– Det skal vi selvsagt ikke gjøre. Innenfor banen skal det være trygt for spillerne, og ingen bluss skal kastes inn, slår hun fast.

Ble provoserte av banner-stjeling

Hun forklarer at supporterne ble provoserte av Vålerenga-supporterne som stjal banneret.

– Det ble veldig provoserende, så det utløste nok en reaksjon som selvsagt ikke er bra. Jeg skulle ønske vi kunne løst det tidligere, sier hun, og viser til at ingen greide å stanse supporterne som løp over banen med banneret før kampen startet.

Eliteserien fotball Vålerenga - Brann

SVARTE: Vålerenga-tilhengerne tente på et Brann-flagg etter at blussen ble sendt på banen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

For uroen startet allerede før kampen begynte, da to Vålerenga-tilhengere tok seg over til Brann-delen av tribunen. Der hadde de fått tak i banneret som de senere tente på. Da reagerte Brann-supportere og gikk på ut på banen, men Brann-kaptein Vito Wormgoor klarte å roe stemningen.

Vålerenga vant til slutt kampen 1-0, men etterpå var det nok en gang bruken av bluss som ble det store diskusjonstemaet.

– Vi må ha en slutt på at folk kaster ting inn på banen. Ikke minst når det er kunstgress, for det ødelegger banen helt. Dette begynte jo i Lillestrøm-kampen, og noen syntes kanskje det var artig, sier NRKs fotballekspert Morten Skjønsberg.

Dommer Tore Hansen stoppet kampen i ca fire minutter før lagene begynte å spille igjen. Da var det tydelige merker på banen.

I andreomgang fyrte Brann-supporterne igjen opp bluss, men denne gangen endte det ikke på banen og kampen fortsatte som vanlig.

Johannesen svarer følgende på spørsmål om Brann-ledelsen vil vurdere å utestenge supporterne som kastet bluss:

– Jeg tror det har skjedd mye som vi skal få god oversikt over, så skal vi bruke dagen i morgen for å vurdere hva som skal skje.

Ku6YxORQt3c

Blussen brant i kunstgresset en halvtime ut i kampen på Intility Arena.

Foto: Berit Roald / Berit Roald

Deila ber NFF gå i dialog med supportere

Det er annen gang på en uke at en kamp i den norske toppdivisjonen stoppes som et resultat av hva som skjer på tribunen. Forrige helg ble rivaloppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga stoppet to ganger etter at det ble kastet bluss og fyrverkeri ut på banen.

– I en perfekt verden så kunne man hatt bluss og folk som ikke kastet det ut på banen. Og så er det alltid en fare for at det kan treffe spillere, vakter eller andre. Det er en viss fare rundt det, sier Skjønsberg.

Dette har ført til diskusjon mellom supporterne og NFF. Dermed skrev Direktør for konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, en kommentar om temaet. På NRKs henvendelse søndag kveld, svarte han:

– Nå gjør vi oss ferdige med serierunden og vil evaluere den i morgen. Ønsker ikke å komme med ytterligere kommentarer i kveld, skrev Fisketjønn i en SMS.

Vålerenga-trener Ronny Deila sier det er på tide at Norges Fotballforbund tar en prat med supporterklubbene.

– Det er heldigvis ikke mitt bord, men dette må man prate om. Hvis folk ikke blir hørt, blir det større avstand, sier han.

– Så du mener NFF må i dialog med supporterne?

– Ja, det er ikke tvil om det. Det er det eneste som hjelper med mennesker og relasjoner, det er å prate sammen. Hvis ikke blir det misforståelser eller litt ting som det som skjer i dag, sier han.

Eliteserien fotball Vålerenga - Brann

SIKRET SEIER: Herolind Shalas mål sørget for Vålerengas første seier på fire måneder.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Har vært forferdelig tungt

Deila var mest av alt glad for å endelig kunne feire en seier.

Like før pause fikk Vålerenga det første målet. Herolind Shala dunket til og via tverrliggeren gikk ballen i mål bak en utspilt Håkon Opdal. Det ble også det eneste målet, og Vålerenga vant kampen 1-0.

Dermed tok Oslo-klubben sin første seier på fire måneder.

– Jeg er veldig glad på guttas vegne, klubben og alle som er glade i Vålerenga. Det har vært en forferdelig tung tid. Men jeg så imponert over gutta og hvordan de har holdt hodet oppe etter alle de skuffelsene og fortsatt på gå neste med full kraft, sier Deila.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Grøvdal dropper Monaco-start

  Karoline Bjerkeli Grøvdal kommer likevel ikke til start på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Monaco onsdag.

  Det bekrefter friidrettsprofilens trener Knut Jæger Hansen i en melding til VG mandag.

  – Kutter Monaco og fokuserer på EM, skriver han til avisen.

  Grøvdal er kvalifisert for både 1500 meter, 5000 meter og 10.000 meter under EM i München senere denne måneden. Det skal foreløpig ikke være tatt noen endelig beslutning om hvilke distanser friidrettsprofilen skal løpe.

  Grøvdal
  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 • Alexis Sanchez ferdig i Inter

  Den chilenske fotballstjernen Alexis Sánchez kan gå gratis til en ny klubb etter at Inter mandag terminerte kontrakten hans.

  I en uttalelse opplyser Serie A-klubben at den har forhandlet fram en enighet med Sanchez om at han forlater klubben. Det åpner for at chileneren kan signere for franske Marseille.

  Ifølge italienske medier har Inter gått med på å betale Sanchez fem millioner euro for å terminere avtalen. Til gjengjeld slipper Inter utgiftsposten lønnen til Sanchez har utgjort. Spissen skal være blant de best betalte i Milano-klubben.

  33-åringen, som signerte for Inter i 2019, etablerte seg aldri i startoppstillingen. (NTB)

  Alexis Sánchez
  Foto: Claudio Cruz / AP
 • Nora Mørk kåret til verdens beste

  Nettstedet Handball Planet har kåret Nora Mørk til verdens beste kvinnelige håndballspiller.

  Det er andre gang Mørk vinner prisen.

  31-åringen vant med 22 stemmer foran Henny Reistad (19) og Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale (17), ifølge TV 2.

  Nathalie Hagman og Katrine Lunde fikk 14 stemmer i kåringen.

  Håndball kvinner, Champions League semifinale Metz - Vipers Kristiansand (27-33)
  Foto: Nikola Krstic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste