Eliteserien 2020

Oppsummert

Hør direkte kommentarer fra Rosenborg - Brann fra kl 18.55

Her får du tekstoppdatering:

 • Start får rasismestraff

  Starts anke nådde ikke fram, og klubben må spille neste hjemmekamp med begrensninger på antall hjemmesupportere etter rasismesaken i kampen mot Sandefjord.

  Fotballklubben må også i samme kamp fylle langsiden med bannere som har emneknaggen «stopp rasisme», opplyser Norges Fotballforbund (NFF).

  Det var i oktober i fjor at en Start-supportere kom med rasistiske tilrop mot Sandefjord-spiller Brice Wembangomo to ganger. Supporteren har innrømmet dette overfor Start. (NTB)

  Eliteserien fotball 2020: Start - Brann (1-1)
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Viking fikk 35.000 kroner i bot

  Viking er blitt idømt en bot på 35.000 kroner for ulovlig bruk av pyroteknikk, melder NFF.

  I dommen står det:

  «Etter eliteseriekampen mellom Viking FK og Molde FK den 30. august 2020 mottok NFF beskrivelser og bilder fra kampdelegaten som viser at det ble antent en ikke ubetydelig mengde pyroteknisk materiale blant Vikings supportere.»

  Det ble bevist at det i løpet av kampen ble fyrt opp 26 bluss, sju knallskudd og åtte blinkers.

  Vikings offisielle supporterklubb, Vikinghordene, har uttalt på sine facebooksider at de er villige til å betale boten, samtidig som de har bedt Viking om å anke boten.

  Viking og påtalenemnda kan begge anke avgjørelsen til NFFs ankeutvalg.

  Pyro Viking
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Får rasismebot på 25.000 kroner

  Start får 25.000 kroner i bot etter at en av deres supportere kom med rasistiske tilrop mot Sandefjord-spiller Brice Wembangomo.

  Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) opplyser at klubben også må spille med et banner på tribunen i årets sesong hvor det står #STOPPrasisme.

  Start ga supporteren som kom med tilropene 60 kampers karantene fra sine kamper.

  Start og påtalenemnda kan anke avgjørelsen. Partene har en ukes ankefrist.

  Start mot Brann
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Adegbenro går til Norrköping

  Rosenborg og Norrköping er enige om en overgang for Samuel Adegbenro (25).

  Det bekrefter RBK onsdag. Det var VG som meldte om saken først.

  Vingen kom til Rosenborg fra Viking for rundt 15 millioner kroner i 2017. I Norrköping får han tidligere Brann-trener Rikard Norling som trener.

  – Vi ønsker å takke Samuel for fine år i Rosenborg. Vi ønsker han lykke til videre i Sverige, sier sportslig leder Micke Dorsin til klubbens nettsted.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Sarpsborg solgte førstekeeperen

  David Mitov Nilsson sto nesten alle kampene i mål for Sarpsborg i 2020-sesongen. Fredag ble han klar for svenske Sirius etter kun ett år i norsk fotball.

  Keeperen spilte 26 kamper for Sarpsborg sist sesong. I ti av dem holdt han buret rent.

  – Det er personlige årsaker som gjør at David nå reiser hjem til Sverige og Sirius. Samtidig har vi fått godt betalt, sier sportssjef Thomas Berntsen til klubbens nettsider.

  Salget betyr at Sarpsborg må finne en erstatter.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Stabæk (4-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Siste nytt

 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Lorentzen nære verdenscuppallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen har hatt en tung sesongstart, men søndag kviknet han til med fjerdeplass på 1000 meter i verdenscupen på skøyter i Salt Lake City.

  Bergenseren klokket inn til 1.07,00 og endte fire hundredeler bak Hein Otterspeer på tredjeplass. Pallen besto bare av nederlandske løpere. Thomas Krol vant foran Kjeld Nuis med tiden 1.06,44.

  Prestasjonen er en opptur for Lorentzen. Inntil søndag hadde 29-åringen denne sesongen vært langt unna de beste. For to uker siden ble han bare nummer 14 på 1000-meteren i Stavanger.

  Lorentzen tok i 2018 OL-sølv på distansen, mens han ble mester på 500 meter.

  World Cup Skøyter
  Foto: CARINA JOHANSEN / NTB
 • Utforrenn avlyst grunnet sterk vind

  Verdenscuprennet i utfor for herrer er avlyst på grunn av sterk vind. Rennet ble utsatt tre ganger, før juryen kl. 21 fattet en endelig avgjørelse om å avlyse rennet.

  Aleksander Aamodt Kilde var favoritt før søndagens utfor etter at han vant både fredagens super-G og lørdagens utfor, og kunne dermed tatt sin tredje verdenscupseier på rad. Søndagens avlysning gjør at det ikke er mulig.

  WCUP Mens Downhill Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal