Hopp til innhold

Rosenborgs nye landslagsspiss briljerte - ble kampens store spiller

Rosenborgs nysignerte spiss, Bjørn Maars Johnsen, imponerte da han fikk sin debut fra start lørdag. Landslagsspissen ble matchvinner mot Lillestrøm.

Bjørn Maars Johnsen

MATCHVINNER: Bjørn Maars Johnsen imponerte mot Lillestrøm.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en lettelse å score. Det er viktig å få de første scoringene unnagjort. Likevel skal jeg jobbe for å bli mer vant til alt her, for det er mye nytt. Jeg har bare vært her noen få uker. Jeg skal nå jobbe for å komme meg i form inn mot torsdagens kamp mot LASK Linz, sier Johnsen til NTB.

Maars Johnsen spilte sin første kamp fra start i Rosenborg-trøya lørdag og scoret både 1-0-målet og 3-0.

– Han overrasker meg veldig positivt. Han er en veldig fin tilvekst. Det så ut som han koste seg utpå der, så vi skal få mye glede av ham, sier trener Eirik Horneland til Eurosport.

Treneren hadde plassert ham i rollen som midtspiss, mens Alexander Søderlund ble plassert på høyrekanten og Adegbenro på venstre side.

Det ga resultater.

Maars Johnsen, som er på utlån fra AZ Alkmaar til Rosenborg ut 2019, gjorde seg raskt bemerket i kampen med flere store målsjanser.

Etter 25 minutter viste så den høyreiste landslagsspissen hva han er god for.

Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Lillestrøm.

Maars Johnsen og Samuel Adegbenro ordnet målene for Rosenborg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Første scoring

Aller først gjorde Alexander Søderlund forarbeidet da han serverte ballen til Maars Johnsen i bakrom på lekkert vis. Den ferske Rosenborg-spilleren lot seg ikke be to ganger og plasserte ballen i det lengste hjørnet.

TV-bildene viste at det kunne ha vært en hårfin offside, men målet ble uansett godkjent av dommer. Dermed kunne Maars Johnsen juble for sin første Rosenborg-scoring og sitt aller første mål i den norske toppserien.

– Jeg føler meg bra, men vi må score mer. Så det er bare å jobbe hardt og komme i gang, så skal vi score både to og tre, sa målscorer Maars Johnsen til Eurosport i pausen.

Lillestrøm lyktes ikke med å gi Rosenborg ordentlig motstand i denne kampen. Utover i 2. omgang falt bortelaget mer eller mindre sammen etter hvert som Rosenborg økte ledelsen.

2-0 kom etter 53 minutter. Samuel Adegbenro var kanskje heldig da skuddet hans traff leggen til Joonas Tamm. Dermed ble keeper Marko Maric utspilt og ballen landet elegant i mål.

Flott forarbeid

Maars Johnsen andre scoring kom etter 65 minutter.

Denne gangen i et herlig samspill med Birger Meling, som snappet opp ballen fra midtbanen, dro den med seg mot mål før han fant en umarkert Maars Johnsen.

Spissen tok seg god tid og satt ballen lekkert i krysset fra rundt 15 meter.

Daniel A. Pedersen reduserte til 3-1 for Lillestrøm etter 65 minutter.

Foran lørdagens oppgjør på Lerkendal var Rosenborg på 4.-plass i Eliteserien. Det forandret seg ikke etter seieren over Lillestrøm. Trønderne har nå 36 poeng og er to poeng bak Odd på 3.-plass. Molde på 1.-plass har 43 poeng, med en kamp mindre spilt.

Lillestrøm er på 10.-plass med 25 poeng etter 21 serierunder.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lewandowski og co spilleklare for Barcelona

  Flere av Barcelonas nysigneringer er klarert for seriestarten. Det gjelder også Robert Lewandowski som fikk ja fredag kveld.

  Den gjeldstyngede klubben jobbet hardt med å få registrert Lewandowski og andre nysigneringer i Barcelona-troppen foran den første seriekampen mot Rayo Vallecano lørdag kveld. Saken er stort sett løst melder spanske medier, blant annet avisen AS.

  Barcelona har gjennom sommeren solgt viktige deler av sine framtidige inntektskilder, der iblant TV-rettigheter, for å oppfylle de økonomiske retningslinjene spanske klubber er forpliktet til å følge.

  Fredag opplyste Barcelona at klubben har solgt ytterligere 24,5 prosent av produksjonsselskapet «Barca Studios» til Orpheus Media for 980 millioner kroner.

  De midlene kan være det siste som skal til for å få registrert spillerne som er hentet i sommervinduet. I hvert fall er håpet at noen av spillerne skal kunne bli registrert. (NTB)

  Spain Soccer Gamper Trophy
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Ruud til ATP-semifinale

  Casper Ruud spilte hjemmehåpet Felix Auger-Aliassime av banen i kvartfinalen i ATP-turneringen i tennis i Canada. Nordmannen vant 2-0 i sett.

  Det betyr at det venter semifinale mot Hubert Hurkacz (Polen) lørdag. Hurkacz slo australske Kyrgios 2-1 i sett i sin kvartfinale. Det siste gikk fort unna og endte med 6-1.

  Ruud vant sitt førstesett med samme sifrer, og det tok ikke lang tid. Auger-Aliassime var helt uten sjanse i åpningen av kampen på centercourten.

  Ruud holdt så sitt første servegame i andre sett og gikk opp til 1-0. Så brøt Ruud canadierens serve og sikret seg 2-0 før det etter ytterligere et par minutter sto 3-0 i norsk favør. Settet endte 6-2.

  Hurkacz er seedet som åttendemann mens Ruud ligger fire hakk høyere i Masters 1000-turneringen i Montreal. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP
 • Glimt vann 4-1: - Ein svært sterk prestasjon

  Bodø/Glimt var klart mest effektiv og vann 4-1 i Sarpsborg fredag. Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino scora før pause.

  Lars-Jørgen Salvesen scora sitt første etter overgangen til Glimt, før Tobias Heintz reduserte. Pellegrino scora Glimts fjerde etter ein gigatappe i Sarpsborgs forsvar like før slutt.

  Pellegrino scora sitt seriemål nummer 16 og 17, og er suveren toppscorar.

  Glimt klatra til andreplass på tabellen etter sin sjette strake siger.

  - Vi er på veg tilbake. Denne kampen var tung for oss. Vi må i kjellaren, kanskje heilt i blindkjellaren for å hente det som skal til i dag, sa Glimt-trenar Kjetil Knutsen til Discovery.

  - Dette var ein svært sterk prestasjon av oss. Dette Sarpsborg-laget er ikkje enkelt å spele mot.

  Han skal leie laget sitt til den utruleg viktige meisterliga-kvalifiseringskampen mot Dinamo Zagreb i neste veke. Der gler Knutsen seg over å ha forsterka spelargruppa.

  - Vi har fått sterkre konkurranse på fleire plassar. Vi kan starte med Lars-Jørgen (Salvesen), og ha Runar (Espejord) i bakhånd, seier Knutsen.

  Lars-Jørgen Salvesen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste