Hopp til innhold

Rosenborgs nye landslagsspiss briljerte - ble kampens store spiller

Rosenborgs nysignerte spiss, Bjørn Maars Johnsen, imponerte da han fikk sin debut fra start lørdag. Landslagsspissen ble matchvinner mot Lillestrøm.

Bjørn Maars Johnsen

MATCHVINNER: Bjørn Maars Johnsen imponerte mot Lillestrøm.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en lettelse å score. Det er viktig å få de første scoringene unnagjort. Likevel skal jeg jobbe for å bli mer vant til alt her, for det er mye nytt. Jeg har bare vært her noen få uker. Jeg skal nå jobbe for å komme meg i form inn mot torsdagens kamp mot LASK Linz, sier Johnsen til NTB.

Maars Johnsen spilte sin første kamp fra start i Rosenborg-trøya lørdag og scoret både 1-0-målet og 3-0.

– Han overrasker meg veldig positivt. Han er en veldig fin tilvekst. Det så ut som han koste seg utpå der, så vi skal få mye glede av ham, sier trener Eirik Horneland til Eurosport.

Treneren hadde plassert ham i rollen som midtspiss, mens Alexander Søderlund ble plassert på høyrekanten og Adegbenro på venstre side.

Det ga resultater.

Maars Johnsen, som er på utlån fra AZ Alkmaar til Rosenborg ut 2019, gjorde seg raskt bemerket i kampen med flere store målsjanser.

Etter 25 minutter viste så den høyreiste landslagsspissen hva han er god for.

Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Lillestrøm.

Maars Johnsen og Samuel Adegbenro ordnet målene for Rosenborg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Første scoring

Aller først gjorde Alexander Søderlund forarbeidet da han serverte ballen til Maars Johnsen i bakrom på lekkert vis. Den ferske Rosenborg-spilleren lot seg ikke be to ganger og plasserte ballen i det lengste hjørnet.

TV-bildene viste at det kunne ha vært en hårfin offside, men målet ble uansett godkjent av dommer. Dermed kunne Maars Johnsen juble for sin første Rosenborg-scoring og sitt aller første mål i den norske toppserien.

– Jeg føler meg bra, men vi må score mer. Så det er bare å jobbe hardt og komme i gang, så skal vi score både to og tre, sa målscorer Maars Johnsen til Eurosport i pausen.

Lillestrøm lyktes ikke med å gi Rosenborg ordentlig motstand i denne kampen. Utover i 2. omgang falt bortelaget mer eller mindre sammen etter hvert som Rosenborg økte ledelsen.

2-0 kom etter 53 minutter. Samuel Adegbenro var kanskje heldig da skuddet hans traff leggen til Joonas Tamm. Dermed ble keeper Marko Maric utspilt og ballen landet elegant i mål.

Flott forarbeid

Maars Johnsen andre scoring kom etter 65 minutter.

Denne gangen i et herlig samspill med Birger Meling, som snappet opp ballen fra midtbanen, dro den med seg mot mål før han fant en umarkert Maars Johnsen.

Spissen tok seg god tid og satt ballen lekkert i krysset fra rundt 15 meter.

Daniel A. Pedersen reduserte til 3-1 for Lillestrøm etter 65 minutter.

Foran lørdagens oppgjør på Lerkendal var Rosenborg på 4.-plass i Eliteserien. Det forandret seg ikke etter seieren over Lillestrøm. Trønderne har nå 36 poeng og er to poeng bak Odd på 3.-plass. Molde på 1.-plass har 43 poeng, med en kamp mindre spilt.

Lillestrøm er på 10.-plass med 25 poeng etter 21 serierunder.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Brann med full kontroll mot Vålerenga i Spania

  Brann hadde få problemer mot Vålerenga i en treningskamp i Marbella tirsdag. Eirik Hornelands lag vant overbevisende 3-0 mot de kongeblå.

  Brann og Vålerenga avsluttet sine respektive treningsleirer på den spanske solkysten med en treningskamp tirsdag.

  Joachim Soltvedt scoret to mål og Magnus Warming scoret ett mål for rødtrøyene.

  t0-xkePEsP0
  Foto: NTB
 • Simen Hegstad Krüger står over rennhelgen i Lahti

  Det opplyser Norges Skiforbund i en uttalelse tirsdag.

  – Simen ble forkjølet i etterkant av forrige World Cup og er fortsatt ikke klar for konkurranse, sier landslagslege Ove Feragen.

  Martin Kirkeberg Mørk (Drammens Ballklubb og Equinor rekruttlandslag) kommer inn i troppen.

  GgmAIqIkeuo
  Foto: NTB
 • Nytt poengtrekk for Reading

  Den engelske fotballklubben Reading ble tirsdag sanksjonert med to poengs trekk for å ha vært for sen med skattebetalinger over lengre tid.

  Reading, som spiller på nivå tre i engelsk fotball, har tidligere i sesongen blitt trukket fire poeng for ikke å ha nok midler til å dekke lønnskostnadene.

  Tirsdag opplyser klubben på X at ytterligere to poeng forsvinner. Poengtrekket til gjøre at Reading bare har tre poeng til nedrykksstreken i League One.

  Den engelske fotballigaen (EFL) har uttalt at klubbeier Dai Yongge ikke har vist nok vilje til å få økonomien i klubben på rett kjøl. De har også oppmuntret kineseren til å selge klubben, noe han ifølge tirsdagens melding fra klubben skal være i gang med.

  I tillegg til poengtrekket har Dai fått en bot på om lag 133.000 kroner. Den regningen må betales innen 21 dager for ikke å risikere ytterligere straff.

  (NTB)

  2nOnOhcRJbo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal