Hopp til innhold

Rosenborgs nye landslagsspiss briljerte - ble kampens store spiller

Rosenborgs nysignerte spiss, Bjørn Maars Johnsen, imponerte da han fikk sin debut fra start lørdag. Landslagsspissen ble matchvinner mot Lillestrøm.

Bjørn Maars Johnsen

MATCHVINNER: Bjørn Maars Johnsen imponerte mot Lillestrøm.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en lettelse å score. Det er viktig å få de første scoringene unnagjort. Likevel skal jeg jobbe for å bli mer vant til alt her, for det er mye nytt. Jeg har bare vært her noen få uker. Jeg skal nå jobbe for å komme meg i form inn mot torsdagens kamp mot LASK Linz, sier Johnsen til NTB.

Maars Johnsen spilte sin første kamp fra start i Rosenborg-trøya lørdag og scoret både 1-0-målet og 3-0.

– Han overrasker meg veldig positivt. Han er en veldig fin tilvekst. Det så ut som han koste seg utpå der, så vi skal få mye glede av ham, sier trener Eirik Horneland til Eurosport.

Treneren hadde plassert ham i rollen som midtspiss, mens Alexander Søderlund ble plassert på høyrekanten og Adegbenro på venstre side.

Det ga resultater.

Maars Johnsen, som er på utlån fra AZ Alkmaar til Rosenborg ut 2019, gjorde seg raskt bemerket i kampen med flere store målsjanser.

Etter 25 minutter viste så den høyreiste landslagsspissen hva han er god for.

Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Lillestrøm.

Maars Johnsen og Samuel Adegbenro ordnet målene for Rosenborg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Første scoring

Aller først gjorde Alexander Søderlund forarbeidet da han serverte ballen til Maars Johnsen i bakrom på lekkert vis. Den ferske Rosenborg-spilleren lot seg ikke be to ganger og plasserte ballen i det lengste hjørnet.

TV-bildene viste at det kunne ha vært en hårfin offside, men målet ble uansett godkjent av dommer. Dermed kunne Maars Johnsen juble for sin første Rosenborg-scoring og sitt aller første mål i den norske toppserien.

– Jeg føler meg bra, men vi må score mer. Så det er bare å jobbe hardt og komme i gang, så skal vi score både to og tre, sa målscorer Maars Johnsen til Eurosport i pausen.

Lillestrøm lyktes ikke med å gi Rosenborg ordentlig motstand i denne kampen. Utover i 2. omgang falt bortelaget mer eller mindre sammen etter hvert som Rosenborg økte ledelsen.

2-0 kom etter 53 minutter. Samuel Adegbenro var kanskje heldig da skuddet hans traff leggen til Joonas Tamm. Dermed ble keeper Marko Maric utspilt og ballen landet elegant i mål.

Flott forarbeid

Maars Johnsen andre scoring kom etter 65 minutter.

Denne gangen i et herlig samspill med Birger Meling, som snappet opp ballen fra midtbanen, dro den med seg mot mål før han fant en umarkert Maars Johnsen.

Spissen tok seg god tid og satt ballen lekkert i krysset fra rundt 15 meter.

Daniel A. Pedersen reduserte til 3-1 for Lillestrøm etter 65 minutter.

Foran lørdagens oppgjør på Lerkendal var Rosenborg på 4.-plass i Eliteserien. Det forandret seg ikke etter seieren over Lillestrøm. Trønderne har nå 36 poeng og er to poeng bak Odd på 3.-plass. Molde på 1.-plass har 43 poeng, med en kamp mindre spilt.

Lillestrøm er på 10.-plass med 25 poeng etter 21 serierunder.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal