Hopp til innhold

E-sport

Oppsummert

 • Fra 18.45: Finale mellom Na'Vi og Astralis i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major i London.
 • Oppretter nasjonalt senter for gaming og e-sport i Vestland

  Organisasjonen Aktive Gamere skal opprette et eget kompetansesenter for gaming og e-sport i Vestland. Det er foreningen Aktive Gamere som satser på prosjektet, som skal hjelpe flere å få gaming «ut av ungdomsrommet og ut i sosiale fellesskap».

  Vestlandet E-sport og Aktive Gamere driver allerede et slikt senter i Vestland. I dag fikk de 3,5 millioner kroner fra Agenda Vestlandet til å bli et nasjonalt ressurssenter.

  Aktive Gamere hjelper organisasjoner, idrettslag, foreldre og gamere med spørsmål om gaming og e-sport.

  – Aktive Gamere fungerer allerede som et regionalt ressurssenter, men vi ser at behovene og de tilbudene vi tilbyr regionalt, også trengs i alle andre deler av landet, sier styreleder i Vestlandet e-sport Frank Willy Djuvik.

  – Gaming er den største fritidsaktiviteten hos barn og unge. Men vi voksne har ikke tatt det alvorlig før nå, sier Frode Nergaard Fjeldstad, daglig leder i Agenda Vestlandet.

  Ifølge en pressemelding får senteret også støtte fra Vestland fylkeskommune. Etter opprettelsen vil de jobbe med å få kompetansesenteret inn på neste års statsbudsjett og bli et offentlig finansiert senter.

  Planen er at senteret skal opprettes i Bergen eller Vestland, og kan på sikt få flere ansatte som skal jobbe med å få hjelpe flere å satse på e-sport og gjøre gaming til en sosial arena slik for eksempel lagidretter er.

  To personer står med en stor pengesjekk, skjerm i bakgrunnen.
  Foto: Bjørn Inge Nøkling, Aktive Gamere
 • «Rain» hodestups ut av IEM Rio Major 2022

  Regjerende mester Faze startet Counter-Strike turneringen på verst mulig måte. Laget med den norske spilleren kastet vekk en 13-4-ledelse i den første kampen og tapte 14-16 mot Cloud9.

  I den andre kampen møtte de verdens nest beste lag, Vitality, som ble spilt lørdagskveld. Faze ble knust hele 6-16.

  Med to tap innledningsvis kjempet de for livet i en «best av 3» mot Bad News Eagles. Det laget som taper ryker ut av turneringen.

  Faze gikk på et knepent tap (16-19) på første kart, etter overtid. «Rain» og laget hans slo tilbake og vant det andre kartet 16-8.

  I en uhyre spennende og jevn kamp på det siste og avgjørende kartet, ble det nok en knepen seier til Bad News Eagles (22-20) etter overtid. Det var stormende jubel på arenaen og skuffende Faze-spillere som ble eliminert.

  Nygaard FaZe
  Foto: Krystian Pilawa
 • E-sporten trakk NIF-søknaden

  E-sportforbundet har satt søknaden om å bli medlem i Norges idrettsforbund på vent. Det bekreftet idrettspresident Berit Kjøll i sin tale til det ekstraordinære idrettstinget lørdag.

  – Norges E-sportsforbund leverte en søknad om opptak som særforbund til behandling på idrettstinget. I ettertid har det nye styret i forbundet konkludert med at de ikke er helt klare til å søke om medlemskap ennå, sa hun.

  Thomas Breen, president i Norges E-sportsforbund, forteller at det ikke ligger noen dramatikk bak avgjørelsen.

  – Vi har hatt en veldig rask vekst og da kommer man også i en situasjon hvor vi må bruke ressursene best mulig, og vi ønsker å ha mest mulig aktivitetsstyrt virksomhet for de barn og unge som driver med E-sport. Samtidig så vi at en inntreden i NIF krever ganske mye organisatorisk kraft, og vi fant derfor ut – sammen med utvalget til NIF – at det er lurt å søke på nytt i 2023, sier han til NRK.

  Kjøll
  Foto: Terje Pedersen
 • Avlyser VM i Smiths venner-lokale

  Norges E-sportforbund skal ikke lenger holde VM-kvalifiseringer i lokaler eid av Smiths venner etter en stor boikottkampanje mot forbundet, skriver Gamer.no.

  – Valget av lokasjon for finalen i kvalifiseringen har vært et veloverveid valg fra Norges E-sportforbund sin side. Jeg hadde gledet meg til et stort og synlig arrangement for å markere e-sporten i Norge, på en lokasjon hvor vi tydelig kunne markert våre verdier og holdninger, blant annet med pride-flagg på arenaen på Oslofjord Convention Center, skriver forbundet på deres nettsider.

Innholdet som lå her kan ikke vises.

Siste nytt

 • Bekreftet: Sverige vurderer å søke om vinter-OL i 2030

  Sveriges olympiske komité vil undersøke mulighetene for å søke om å få arrangere vinter-OL og Paralympics i Stockholm i 2030.

  Det ble klart da komiteen holdt pressekonferanse sammen med det svenske idrettsforbundets ledelse onsdag.

  Sverige forsøkte å sikre seg vinter-OL i 2026 til Stockholm og Åre. Det ble et mislykket forsøk i kampen mot italienske Milano og Cortina.

  Nå er det klart at Sveriges olympiske komité (SOK) i løpet av året vil gjøre en ny forstudie rundt om det er grunnlag for en ny søknad.

  – Vi har blitt enige om å gjøre en forundersøkelse, sier komiteens fungerende president Anders Larsson.

  – Vi har kompetanse til å gjennomføre store arrangementer, fortsetter han ifølge SVT. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022
  Foto: Markku Ulander / NTB
 • Hauger-teamet øker millionsatsingen mot Formel 1-drømmen

  Dennis Hauger sitt team har jobbet med å hente inn mer friskt kapital i satsingen mot Formel 1-drømmen. Ifølge VG skal teamet ha hentet inn 22 millioner kroner.

  Dermed vil satsingen ha passert 70 millioner kroner. Det skriver VG.

  – Det har vært overraskende stor interesse. Vi har faktisk måttet takke nei til en del sponsortilbud, sier manager Harald Huysman til avisen.

  Helt siden Hauger var 11 år har millioninvestering pågått mot Formel 1-drømmen. I fjor kjørte Aurskog-gutten sin første sesong i Formel 2 for laget Prema.

  Hauger har vært en del av Red Bull-akademiet. Ifølge Huysman vil laget gå inn med langt mindre i 2023 enn de gjorde i 2022.

  19-åringen har foran den kommende sesongen byttet til laget MP Motorsport. Formel 2-sesongen starter i Bahrain 3.–5. mars. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Kilde med bestetid på utfortreningen

  Norges utfor-håp Aleksander Aamodt Kilde hadde bestetid på treningsrennet i Courchevel i dag.

  – Det kjentes bra ut. Deilig å være gjennom bakken en gang til. Og det kjentes veldig «smooth» ut i dag. Jeg forsøkte å kjøre rent og gjøre meg klar for morgendagen. Det var fint det, sier Kilde til NRK etter treningen.

  Både Kilde og lagkamerat leverte en solid gjennomføring på trening før morgendagens super-G.

  – To nordmenn på topp – en advarsel til konkurrentene?

  – Trening er trening, men samtidig viser det at vi med normal kjøring kan ha stor fart. Kult at Adrian også henger seg med. Vi får gjøre en god analyse, svarer Kilde.

  Alpinisten tror nøkkelen for et godt resultat blir å kjøre rent og tørre å være aggressiv.

  FIS Alpine Ski World Cup - Men's Alpine Combined
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste