Hopp til innhold

E-sport

Oppsummert

  • Fra 18.45: Finale mellom Na'Vi og Astralis i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major i London.
  • Håvard «Rain» Nygaard i internasjonal finale

    E-sportsutøver Håvard «Rain» Nygaard fra Florø spiller søndag kveld finale i den internasjonale CS2-turneringen i dataspillet Counter-Strike.

    Finalen foregår i København i Danmark. Nygaard spiller på det internasjonale laget Faze Clan, og motstanderen er det ukrainske laget Natus Vincere (Navi).

    Vinneren av turneringen får 500.000 amerikanske doller. Seksten av verdens beste lag har deltatt i turneringen.

    Håvard Nygaard
    Foto: Cooper Neill / AFP
  • Oppretter nasjonalt senter for gaming og e-sport i Vestland

    Organisasjonen Aktive Gamere skal opprette et eget kompetansesenter for gaming og e-sport i Vestland. Det er foreningen Aktive Gamere som satser på prosjektet, som skal hjelpe flere å få gaming «ut av ungdomsrommet og ut i sosiale fellesskap».

    Vestlandet E-sport og Aktive Gamere driver allerede et slikt senter i Vestland. I dag fikk de 3,5 millioner kroner fra Agenda Vestlandet til å bli et nasjonalt ressurssenter.

    Aktive Gamere hjelper organisasjoner, idrettslag, foreldre og gamere med spørsmål om gaming og e-sport.

    – Aktive Gamere fungerer allerede som et regionalt ressurssenter, men vi ser at behovene og de tilbudene vi tilbyr regionalt, også trengs i alle andre deler av landet, sier styreleder i Vestlandet e-sport Frank Willy Djuvik.

    – Gaming er den største fritidsaktiviteten hos barn og unge. Men vi voksne har ikke tatt det alvorlig før nå, sier Frode Nergaard Fjeldstad, daglig leder i Agenda Vestlandet.

    Ifølge en pressemelding får senteret også støtte fra Vestland fylkeskommune. Etter opprettelsen vil de jobbe med å få kompetansesenteret inn på neste års statsbudsjett og bli et offentlig finansiert senter.

    Planen er at senteret skal opprettes i Bergen eller Vestland, og kan på sikt få flere ansatte som skal jobbe med å få hjelpe flere å satse på e-sport og gjøre gaming til en sosial arena slik for eksempel lagidretter er.

    To personer står med en stor pengesjekk, skjerm i bakgrunnen.
    Foto: Bjørn Inge Nøkling, Aktive Gamere
  • «Rain» hodestups ut av IEM Rio Major 2022

    Regjerende mester Faze startet Counter-Strike turneringen på verst mulig måte. Laget med den norske spilleren kastet vekk en 13-4-ledelse i den første kampen og tapte 14-16 mot Cloud9.

    I den andre kampen møtte de verdens nest beste lag, Vitality, som ble spilt lørdagskveld. Faze ble knust hele 6-16.

    Med to tap innledningsvis kjempet de for livet i en «best av 3» mot Bad News Eagles. Det laget som taper ryker ut av turneringen.

    Faze gikk på et knepent tap (16-19) på første kart, etter overtid. «Rain» og laget hans slo tilbake og vant det andre kartet 16-8.

    I en uhyre spennende og jevn kamp på det siste og avgjørende kartet, ble det nok en knepen seier til Bad News Eagles (22-20) etter overtid. Det var stormende jubel på arenaen og skuffende Faze-spillere som ble eliminert.

    Nygaard FaZe
    Foto: Krystian Pilawa
  • E-sporten trakk NIF-søknaden

    E-sportforbundet har satt søknaden om å bli medlem i Norges idrettsforbund på vent. Det bekreftet idrettspresident Berit Kjøll i sin tale til det ekstraordinære idrettstinget lørdag.

    – Norges E-sportsforbund leverte en søknad om opptak som særforbund til behandling på idrettstinget. I ettertid har det nye styret i forbundet konkludert med at de ikke er helt klare til å søke om medlemskap ennå, sa hun.

    Thomas Breen, president i Norges E-sportsforbund, forteller at det ikke ligger noen dramatikk bak avgjørelsen.

    – Vi har hatt en veldig rask vekst og da kommer man også i en situasjon hvor vi må bruke ressursene best mulig, og vi ønsker å ha mest mulig aktivitetsstyrt virksomhet for de barn og unge som driver med E-sport. Samtidig så vi at en inntreden i NIF krever ganske mye organisatorisk kraft, og vi fant derfor ut – sammen med utvalget til NIF – at det er lurt å søke på nytt i 2023, sier han til NRK.

    Kjøll
    Foto: Terje Pedersen
Innholdet som lå her kan ikke vises.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal