Hopp til innhold

E-sport

Oppsummert

 • Fra 18.45: Finale mellom Na'Vi og Astralis i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major i London.
 • Oppretter nasjonalt senter for gaming og e-sport i Vestland

  Organisasjonen Aktive Gamere skal opprette et eget kompetansesenter for gaming og e-sport i Vestland. Det er foreningen Aktive Gamere som satser på prosjektet, som skal hjelpe flere å få gaming «ut av ungdomsrommet og ut i sosiale fellesskap».

  Vestlandet E-sport og Aktive Gamere driver allerede et slikt senter i Vestland. I dag fikk de 3,5 millioner kroner fra Agenda Vestlandet til å bli et nasjonalt ressurssenter.

  Aktive Gamere hjelper organisasjoner, idrettslag, foreldre og gamere med spørsmål om gaming og e-sport.

  – Aktive Gamere fungerer allerede som et regionalt ressurssenter, men vi ser at behovene og de tilbudene vi tilbyr regionalt, også trengs i alle andre deler av landet, sier styreleder i Vestlandet e-sport Frank Willy Djuvik.

  – Gaming er den største fritidsaktiviteten hos barn og unge. Men vi voksne har ikke tatt det alvorlig før nå, sier Frode Nergaard Fjeldstad, daglig leder i Agenda Vestlandet.

  Ifølge en pressemelding får senteret også støtte fra Vestland fylkeskommune. Etter opprettelsen vil de jobbe med å få kompetansesenteret inn på neste års statsbudsjett og bli et offentlig finansiert senter.

  Planen er at senteret skal opprettes i Bergen eller Vestland, og kan på sikt få flere ansatte som skal jobbe med å få hjelpe flere å satse på e-sport og gjøre gaming til en sosial arena slik for eksempel lagidretter er.

  To personer står med en stor pengesjekk, skjerm i bakgrunnen.
  Foto: Bjørn Inge Nøkling, Aktive Gamere
 • «Rain» hodestups ut av IEM Rio Major 2022

  Regjerende mester Faze startet Counter-Strike turneringen på verst mulig måte. Laget med den norske spilleren kastet vekk en 13-4-ledelse i den første kampen og tapte 14-16 mot Cloud9.

  I den andre kampen møtte de verdens nest beste lag, Vitality, som ble spilt lørdagskveld. Faze ble knust hele 6-16.

  Med to tap innledningsvis kjempet de for livet i en «best av 3» mot Bad News Eagles. Det laget som taper ryker ut av turneringen.

  Faze gikk på et knepent tap (16-19) på første kart, etter overtid. «Rain» og laget hans slo tilbake og vant det andre kartet 16-8.

  I en uhyre spennende og jevn kamp på det siste og avgjørende kartet, ble det nok en knepen seier til Bad News Eagles (22-20) etter overtid. Det var stormende jubel på arenaen og skuffende Faze-spillere som ble eliminert.

  Nygaard FaZe
  Foto: Krystian Pilawa
 • E-sporten trakk NIF-søknaden

  E-sportforbundet har satt søknaden om å bli medlem i Norges idrettsforbund på vent. Det bekreftet idrettspresident Berit Kjøll i sin tale til det ekstraordinære idrettstinget lørdag.

  – Norges E-sportsforbund leverte en søknad om opptak som særforbund til behandling på idrettstinget. I ettertid har det nye styret i forbundet konkludert med at de ikke er helt klare til å søke om medlemskap ennå, sa hun.

  Thomas Breen, president i Norges E-sportsforbund, forteller at det ikke ligger noen dramatikk bak avgjørelsen.

  – Vi har hatt en veldig rask vekst og da kommer man også i en situasjon hvor vi må bruke ressursene best mulig, og vi ønsker å ha mest mulig aktivitetsstyrt virksomhet for de barn og unge som driver med E-sport. Samtidig så vi at en inntreden i NIF krever ganske mye organisatorisk kraft, og vi fant derfor ut – sammen med utvalget til NIF – at det er lurt å søke på nytt i 2023, sier han til NRK.

  Kjøll
  Foto: Terje Pedersen
 • Avlyser VM i Smiths venner-lokale

  Norges E-sportforbund skal ikke lenger holde VM-kvalifiseringer i lokaler eid av Smiths venner etter en stor boikottkampanje mot forbundet, skriver Gamer.no.

  – Valget av lokasjon for finalen i kvalifiseringen har vært et veloverveid valg fra Norges E-sportforbund sin side. Jeg hadde gledet meg til et stort og synlig arrangement for å markere e-sporten i Norge, på en lokasjon hvor vi tydelig kunne markert våre verdier og holdninger, blant annet med pride-flagg på arenaen på Oslofjord Convention Center, skriver forbundet på deres nettsider.

Innholdet som lå her kan ikke vises.

Sportsnyheter

Her gråter rennlederen etter skandalen – nå kritiseres avgjørelsen

Hele 90 prosent av løperne gikk feil på kvinnenes fellesstart med skibytte på Beitostølen. Arrangøren legger seg flat.

Siste nytt

 • Arsenal utklasset Newcastle - to poeng bak serielederen

  Arsenal tok sin femte strake seier i Premier League da de utklasset Newcastle lørdag kveld.

  London-klubben vant til slutt hele 4-1. Deres første mål var et selvmål av Botman, før Havertz, Saka og Kiwior scoret hvert sitt. Newcastle fikk en trøstescoring på tampen, men var aldri i nærheten av å tukte Arsenal.

  Arsenal beholder tredjeplassen på tabellen, men puster nå både City og Liverpool i nakken. Sistnevnte leder serien med 12 kamper igjen å spille. City er ett poeng bak Liverpool, mens Arsenal er ett poeng bak City igjen.

  Martin Ødegaard var ikke involvert i noen av målene. Han ble byttet ut et kvarter før slutt.

  Martin Ødegaard feirer et av kveldens mål sammen med Gabriel.
 • Kristoffersen tok sesongens første storslalåm-pallplass

  Ikke siden forrige sesong har Henrik Kristoffersen vært på pallen i et storslalåmrenn. Det endret han på i Palisades Tahoe i California lørdag kveld.

  Kristoffersen lå på annenplass etter den første omgangen og kjørte en kanonomgang i den andre omgangen. Med femte beste tid i den omgangen, sikret han til slutt en annenplass.

  – Er han tilbake til der vi husker han fra glansdagene? kommenterte Kjetil Andre Aamodt på Viaplays sending.

  Marco Odermatt vant rennet og tok dermed sin tiende verdenscupseier på rad i storslalåm.

  Amerikanske River Radamus sikret karrierens første verdenscup-pallplass på hjemmebane og ble nummer tre.

  Henrik Kristoffersen
 • Kane-dobbel sikret sen Bayern-seier

  To mål av Harry Kane ga Bayern München 2-1-seier over RB Leipzig i Bundesliga og avsluttet en vond periode med tre strake tap.

  Ubeseirede Leverkusen vant fredag 2-1 over Mainz og stormer mot seriegullet som vil bryte Bayerns rekke på 11 strake seriemesterskap.

  Tidligere i uka kom beskjeden om at Thomas Tuchel er ferdig som Bayern-trener ved sesongslutt, men lørdagens seier sørget for at Leverkusens ledelse er på bare åtte poeng når 11 serierunder gjenstår.

  – Det beste laget vant i dag, sa Bayern-kaptein Manuel Neuer til Sky før han på vegne av spillerne tok kollektivt ansvar for Tuchels avgang.

  – Vi har alle skyld. Det er som på skolen, det er ikke bare lærerens feil om karakterene blir dårlige. Vi må ta ansvar, sa han.

  Klubben hadde for første gang siden 2015 tapt tre kamper på rad, og Tuchel gjorde flere endringer i laget. Kane scoret 1-0-målet i det 56. minutt, men gjestene slo tilbake ved Benjamin Sesko.

  Kane avgjorde på overtid med sitt 27. seriemål for sesongen. (NTB)

  Harry Kane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal