Hopp til innhold

Gaming

Oppsummert

Alle saker som handler om gaming, videospill, dataspill osv.

 • Disney satser på spill – kjøper seg inn i gaming-gigant

  Disney planlegger et «underholdningsunivers knyttet til Fortnite» og har kjøpt seg opp i spillgiganten Epic Games for nærmere 16 milliarder dollar. Det melder de i en pressemelding.

  De to partene skal ha inngått en samarbeidsavtale som skal strekke seg over flere år. Den innebærer blant annet at de sammen skal skape spill og underholdning knyttet til «Fortnite»-universet.

  Her i Norge omtalte Gamer.no nyheten først.

  – Dette er Disneys hittil største inntog på spillmarkedet og byr på store muligheter for vekst og utvidelse. Vi gleder oss til å la fansen få oppleve Disney-historiene og -verdenene de elsker på nye og banebrytende måter, sa Disney-sjef Robert A. Iger om samarbeidet.

  Disney kommer med lovnader om interaktive opplevelser for fans og gamere.

  – Spillere og fans vil kunne skape sine egne historier og opplevelser, uttrykke seg på særegne Disney-måter og dele innhold med hverandre på måter de vil elske, heter det i meldingen.

  The seven Fortnite
  Foto: Epic Games Inc.
 • Nintendo tjener rått på Switch-konsoller

  Spillprodusenten Nintendo venter å tjene 440 milliarder yen – 32 milliarder kroner – i år. Den sju år gamle spillkonsollen Nintendo Switch selger fortsatt bra.

  Sammen med en svak japansk yen fører dette til økt inntjening for Nintendo.

  – Dette regnskapsåret er det sjuende året siden Nintendo Switch ble lansert, men salgene er stabilt gode og det er flere betalende brukere hvert år enn noen gang før, skriver selskapet.

  440 milliarder yen er en økning fra 420 milliarder yen i forrige prognose. (NTB)

 • Svenskene vant gamingturnering mot Norge

  Svenskene vant gamingoppgjøret «Northern Showdown», der norske og svenske gamere møtte hverandre i det taktiske skytespillet Valorant. Både amatør- og proffgamere fra de to nasjonene kjempet mot hverandre i tre dager. Hele oppgjøret ble strømmet live på Twitch-kanalene til lagkapteinene torsdag til lørdag, og tusenvis har vært innom og fulgt med på utfordringen. Totalt var det hele 638 nordmenn og svensker som deltok i utfordringen.

 • Microsoft kjøper selskapet bak «Call of Duty»

  EU-kommisjonen godkjende måndag at Microsoft kan kjøpe Activision Blizzard, spelgiganten som mellom anna står bak «Call of Duty»-serien.

  I ein tiårig lisensavtale får forbrukarar i EU, Noreg, Island og Liechtenstein tilgang til eksisterande og framtidige spel frå selskapet på alle skybaserte distribusjonstenester for spel.

  EU-kommisjonen godkjenner oppkjøpet trass i at styresmaktene i både USA og Storbritannia har vore sterke motstandarar. Oppkjøpet er blokkert av styresmaktene i Storbritannia, og det er difor usikkert om avtalen vil gå som planlagd. (NTB)

 • Oppretter nasjonalt senter for gaming og e-sport i Vestland

  Organisasjonen Aktive Gamere skal opprette et eget kompetansesenter for gaming og e-sport i Vestland. Det er foreningen Aktive Gamere som satser på prosjektet, som skal hjelpe flere å få gaming «ut av ungdomsrommet og ut i sosiale fellesskap».

  Vestlandet E-sport og Aktive Gamere driver allerede et slikt senter i Vestland. I dag fikk de 3,5 millioner kroner fra Agenda Vestlandet til å bli et nasjonalt ressurssenter.

  Aktive Gamere hjelper organisasjoner, idrettslag, foreldre og gamere med spørsmål om gaming og e-sport.

  – Aktive Gamere fungerer allerede som et regionalt ressurssenter, men vi ser at behovene og de tilbudene vi tilbyr regionalt, også trengs i alle andre deler av landet, sier styreleder i Vestlandet e-sport Frank Willy Djuvik.

  – Gaming er den største fritidsaktiviteten hos barn og unge. Men vi voksne har ikke tatt det alvorlig før nå, sier Frode Nergaard Fjeldstad, daglig leder i Agenda Vestlandet.

  Ifølge en pressemelding får senteret også støtte fra Vestland fylkeskommune. Etter opprettelsen vil de jobbe med å få kompetansesenteret inn på neste års statsbudsjett og bli et offentlig finansiert senter.

  Planen er at senteret skal opprettes i Bergen eller Vestland, og kan på sikt få flere ansatte som skal jobbe med å få hjelpe flere å satse på e-sport og gjøre gaming til en sosial arena slik for eksempel lagidretter er.

  To personer står med en stor pengesjekk, skjerm i bakgrunnen.
  Foto: Bjørn Inge Nøkling, Aktive Gamere