– Skolenedleggelse vil få konsekvenser for kommunen

FAU-lederen ved Ore skole i Farsund varsler fakkeltog og appell før politikerne skal diskutere nedleggelse av skolen i ettermiddag.

Kai Birkrem, FAU-leder Ore skole

STORT ENGASJEMENT: FAU-leder ved Ore skole i Farsund Kai Birkrem sier at mange foreldre engasjerer seg for skolen. Tirsdag kveld blir det fakkeltog før kommunestyret skal diskutere saken.

Foto: Lars Eie / NRK

Politikerne i Farsund foreslår å legge ned Ore skole fra 2015. Tirsdag ettermiddag behandler kommunestyret saken.

– Vil vise politikerne hva vi mener

Etter at det ble kjent at politikerne ønsker å legge ned skolen har det ikke stått på engasjementet fra foreldrene.

FAU-lederen ved Ore skole Kai Birkrem forteller til NRK at engasjementet er stort.

«Jeg håper butikkene har kjøpt inn nok fakler, for det kommer til å komme mange folk i kveld»

FAU-leder, Kai Birkrem

– I ettermiddag blir det fakkeltog gjennom Farsund sentrum. Da stiller de fleste i bygda opp med fakler og plakater for å vise politikerne hva vi mener, forteller FAU-lederen.

– Mange elever er veldig glade i skolen

Politikerne har foreslått å flytte 1. til 4. klasse først. Deretter skal det foretas en konsekvensanalyse. Dersom politikerne mener at avgjørelsen om å flytte elevene er feil, vil vedtaket bli omgjort, forteller Birkrem.

– Vi ønsker selvsagt at Ore skole skal bestå og vi er veldig opptatt av at politikerne ikke skal ta forhastede beslutninger. Mange elever er veldig glade i skolen sin og de forstår ikke hvorfor en så fin skole skal legges ned, sier Birkrem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ore skole

BEHANDLER SAKEN I KVELD: Politikerne i Farsund foreslår å legge ned Ore skole fra 2015. I dag behandler kommunestyre saken.

Foto: Lars Eie / NRK

Han frykter at det vil få store konsekvenser for kommunen og lokalmiljøet dersom politikerne bestemmer seg for at skolen skal legges ned.

– Ore skole dekker flere lokalsamfunn i området rundt Lista. Det er stor avstand mellom mange av barna, men på tross av denne avstanden er de sammen og leker når de møtes på skolen, sier Birkrem.

– Håper butikkene har kjøpt inn nok fakler

FAU-lederen frykter barna skal bli splittet og sendt til forskjellige skoler.

– Problemet er at det ikke er noen av de andre skolene som har plass til alle disse elevene. Politikerne ønsker nå at foreldrene skal velge hvor barna skal gå på skole, men det kan bety at barn som bor i samme nabolag kan risikere å gå på forskjellige skoler. Vi kan også risikere at søsken kan bli flyttet til ulike skoler, sier Birkrem som mener dette vil være svært uheldig.

Mener dere foreldre at Ore skole bør bestå uansett hva det vil koste?

– Nei, det mener vi ikke. Men vi synes det bør være rom for å sette inn barna våre på andre skoler før Ore skole blir lagt ned.

Han sier at mange kommer til å stille opp på møte i kommunestyret som starter klokken 17 i ettermiddag.

– Vi stiller mannsterke på kommunestyremøtet. Før det blir det fakkeltog og appell. Jeg håper butikkene har kjøpt inn nok fakler, for det kommer til å komme mange folk i kveld.