NRK Meny
Sørlandet sykehus Kristiansand
Foto: Per-Kåre Sandbakk

Sørlandet sykehus

 • Øver i en virtuell operasjonssal

  Sykehuset i Arendal er først i landet med å bruke en operasjonssimulator med VR-briller. Med den kan kirurger få øve seg i en virtuell operasjonssal med instrumenter, lyder og kommunikasjon som er under en virkelig operasjon.

 • Mindre skader ved fødsler

  Antall tilfeller av fødselsrifter ved Sørlandet sykehus er i stor nedgang. Fra 1. januar til 31. juli 2018 var dette på 0,8 prosent, mot 2,9 prosent i samme periode i 2014. En av årsakene til nedgangen er en fødesimulator, der jordmødre kan øve på fødsler.

  Øver på fødsel sykehus
  Foto: Kristin Olsen / NRK
 • Rekordstor pågang ved Flåttsenteret

  Veiledningstjenesten til Flåttsenteret ved Sørlandet sykehus opplever i sommer økt pågang fra folk som ringer og sender epost med spørsmål om flått. Spesialist i allmennmedisin Harald Reiso tror dette skyldes at flere nå har kjennskap til senteret

  Harald Reiso
  Foto: Jan Jørg Tomstad / NRK
 • Nytt tilbud til smertepasienter

  Personer med muskel og skjelettsmerter på sørlandet skal raskere tilbake i jobb. Det er målsettningen til den nye poliklinikken for arbeid og helse ved Sørlandet sykehus på Kongsgård. Overlege Kjersti Widding har tro på gode resultater på sikt.

  Sørlandet sykehus Kristiansand
  Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK
Ekspertise på Sørlandet sykehus har utviklet et arbeidsverktøy for helsesøstre som oppdager overvektige barn. Det kan være vrient å ta den første samtalen med foreldre om barnets vekt. Forskning viser at tidlig fedme gir økt risiko for varig og senere overvekt og fedme. Sykehuset legger nå til rette for tettere kontakt med helsesøstrene.