Sørlandet sykehus Kristiansand
Foto: Per-Kåre Sandbakk

Sørlandet sykehus

 • Beklagar feiloperasjon

  Sørlandet sjukehus beklagar at ein pasient ved sjukehuset i Flekkefjord fekk operert inn hofteprotese utan grunn. – Hofteoperasjonen skulle ikkje ha skjedd. Vi beklagar all ulempe og belasting dette har medført, seier fagdirektør Per Engstrand.

 • Direktørlønninger provoserer

  Politikere fra alle partier i Arendal er opprørt over millionlønningene til direktørene ved Sørlandet sykehus.

 • Millionlønninger på sykehuset

  Hele ledergruppen på 13 ved Sørlandet sykehus har millionlønn, skriver Agderposten. Samtidig som sykehusdirektøren tjener mer enn statsministeren og de andre lederne mer enn statsråder, må sykehuset kutte 200 millioner i driften fram mot 2024.

 • Må kutte opp til 15 millioner

  Sørlandet sykehus i Arendal må kutte opp til 15 millioner og 13 årsverk i 2019, skriver Agderposten. Av de tre sykehusene i Agder, er det ved sykehuset i Arendal størst sprik mellom inntekter og utgifter. Totalt er det rundt 830 årsverk ved sykehuset.

 • Får spørsmål om nedleggelse

  Administrerende direktør ved Sørlandet sykehus, Nina Mevold, sier til Fædrelandsvennen at hun får flere henvendelser om det er best å legge ned Flekkefjord sykehus. Grunnen er blant annet de mange feilbehandlingene som er avdekket. NRK har omtalt flere av dem.

  Nina Mevold
  Foto: Leif Rune Løland / NRK
I slutten av januar starter Sørlandet sykehus med avansert behandling av hjerneslag. 
Det har lenge vært et ønske om å få en slik behandling til Agder, men det har vært for få pasienter. Det er nå løst, ved hjelp av en spesialdesignet dukke