Barnefar håper på forvaring for sjubarnsmor: – Jeg er nestemann på lista

Til undercoveragenten sa den drapstiltalte at den siste barnefaren var den neste som måtte dø. I dag startet aktor sin prosedyre.

sjubarnsmor tiltalt - barnefar

Mannen som er far til sjubarnsmoras yngste barn sier han er redd for at tiltalte skal ta ham når hun slippes ut i frihet.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

– Jeg er livredd. Jeg vil ha hemmelig adresse og politibeskyttelse, sier mannen som er far til sjubarnsmoras yngste barn.

Han er til stede i retten når aktor skal starte sin prosedyre. I vitnemålet sitt har han fortalt retten hvordan kvinnen han hadde et kort forhold til truet han på livet.

– Jeg er nestemann på lista. Hun har allerede planen klar, og en dag slipper hun ut. Da er det meg hun skal ta.

Vodoo

Kristiansandsmannen viser bilde av ei vodoo-dokke tiltalte hadde lagt ut bilde av på Facebook. «Ex-lover», står det på dokka som er full av nåler. – Det er tydelig at hun ville meg vondt.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

I går ble det kjent at Riksadvokaten har endret tiltalen fra forsettlig drap til overlagt drap. Aktor mener bevisene i retten viser at 43-åringen har planlagt å drepe sin far og sin ekssamboer.

– Hun truet med å drepe meg og sende torpedoer etter meg. Det ble mange slike trusler.

Barnefaren er redd for sitt liv dersom kvinnen ikke blir dømt til forvaring. I løpet av rettssaken har det kommet frem at tiltalte skal ha planer om å ta livet av han.

Hun har også sagt til undercoveragenten at det kan gå flere år før hun hevner seg.

Tiltalt sjubarnsmor

Sjubarnsmora fortalte undercoveragenten at hun ikke kunne dø før hun hadde tatt flere med seg. Far til hennes yngste barn var en av dem hun sa skulle dø.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen

Endret tiltale til overlagt drap

– Tiltalen som nå går på to overlagte drap har en strafferamme på maksimalt 21 års fengsel, sier statsadvokat Leif Aleksandersen.

– Det ligger også forbehold om forvaring.

Dersom det legges ned påstand om 21 års forvaring, er minstetiden ti års fengsel.

Da undercoveragenten vitnet i retten, fortalte hun om en samtale i 2016:

– Hun kunne ikke dø enda. Hun hadde flere hun måtte ta med seg i døden, og det var minst tre hun skulle ta livet av, fortalte undercoveragenten «Anna Andersen».

Ifølge agenten var det den siste barnefaren og to barnevernsansatte.

Hjemme hos tiltalte fant politiet en lapp der barnefarens navn var skrevet gjentatte ganger med «opp-ned-kors» rundt. Det sto «hjertet svikter», «hjerteinfarkt», «kraftig skade». Mannen kommer fra en familie med nettopp hjerteproblemer.

Dødsnotat

Dette notatet fant politiet hjemme hos tiltalte da de ransaket boligen. Navnet til barnefaren er sladdet.

– Jeg er i kontakt med politiet hele tiden. Hvis hun blir dømt til forvaring, skal jeg stille opp med norsk flagg. Hun er stein gal, sier mannen.

Flere føler seg truet

Også en annen ekskjæreste følger rettssaken. Hun står tiltalt for å ha dopet han ned tre ganger.

– Hun må dømmes til forvaring. Hun kan ikke ut blant folk, sier han.

Det har i tillegg kommet frem i retten at barnevernsansatte har blitt drapstruet av kvinnen. Ifølge det som har kommet frem i retten, snakket tiltalte om påkjørsel med bil.

Tiltalte har truet og trakassert farens familie helt siden han døde. Hun har ment at hun ikke har fått arven hun hadde krav på. De har sagt til NRK at de frykter hva hun er i stand til.

Forsvarer Olav Sylte mener det ikke er bevist at dødsfallene er drap. 43-åringen har nektet å forklare seg, og erkjenner ikke straffskyld.