NRK Meny
Normal

I dag presenterer ho sitt kommunekart

Får også Nordfjord og Sogn storkommune i framtida? NRK Sogn og Fjordane sender direkte når det framtidige kommunekartet kjem eitt steg nærare realitet.

Fylkesmannen i Sogn og Fjordane presenterer si tilråding til framtidig kommunestruktur.

SJÅ DIREKTE: Torsdag klokka 13 presenterer fylkesmann Anne Karin Hamre si tilråding til framtidig kommunestruktur. Sendinga byrjar klokka 1255.

Ei lang natts ferd mot nytt kommunekart går mot slutten med torsdagens pressekonferanse på Leikanger.

Det har gått vel ei veke sidan Indre Sunnfjord vart feira med kake. Frå 2020 skal Førde, Naustdal, Jølster og Gaular bli til ein storkommune. I tillegg har Volda og Hornindal gjeve kvarandre sitt ja.

Men spenninga er stor før fylkesmann Anne Karin Hamre presenterer si tilråding til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) om korleis kommunekartet her i fylket bør sjå ut. For sjølv om innbyggjarar har sagt nei, kan det bli fleire storkommunar i Sogn og Fjordane i framtida.

Slik som til dømes i Sogn, der NRK kjenner til at Hamre vil køyre over folkeviljen og gjere storkommune av Leikanger, Balestrand og Sogndal. Kanskje kan Eid og Gloppen i framtida få same namn og ordførar. Eller kva med Selje og Vågsøy i ytre Nordfjord, og Flora og Bremanger i Sunnfjord?

NRK sender direkte frå fylkesmannen sin presentasjon torsdag klokka 13.

Vegopning på Bergum i Førde kommune