NRK Meny
Normal

Uramerikansk skuespiller forsvarer Adam Sandler

Adam Sandler har vært i hardt vær etter diskusjoner om hans nye film om amerikanske urfolk. Nå tar en uramerikansk skuespiller Sandler i forsvar.

Adam Sandler

Adam Sandler for kritikk får å herje med amerikanske urfolk i ny film

Foto: NICK UT / Ap/NTB Scanpix

Tidligere skrev NRK Sapmi om amerikanske urfolk som forlot settet etter det de mente var at rasistisk manus. «Ridiculous 6» er navnet på den nye komedien Hollywood-stjernen Adam Sandler for tiden holder på å filme i New Mexico i USA.

Filmen skal være en western-satire, men ikke alle de involverte setter pris Sandlers humor.

Det ble påstått av en av statistene at flere andre skuespillere i filmsettet, med forskjellig etnisk bakgrunn, under innspillingene har opplevd å få farget huden mørkere for å se mer ut som urfolk.

– Han er lei seg

Ricky Lee, en indiansk skuespiller som jobbet med «Ridiculous 6», har fortalt New York Daily News at striden om filmen er overdrevet, og de som forlot settet for å protestere manuset var i ekstrem minoritet.

– Det var fire skuespillere som forlot, men det var 150 statister, deriblant bestemødrene og bestefedre og barn, som holdt arbeidet gående, Lee fortalte Daily News.

Filmensstjernen, Adam Sandler, har ikke kommentert offentlig, men Lee sier at Sandler drøftet situasjonen med ham og andre aktører.

– Han satte seg ned og diskuterer all blesten om dette. Han følte seg grusom som gjorde at fire personer fikk følelsene sine såret, sa Lee.