Tap for Tjikkom i Norwich

«MMA-samen» Nils-Henrik Tjikkom tapte på submission i første runde, men ser fremover. – Ingen ferie etter tap.

Nils Henrik Tjikkom varmer opp til MMA-kamp med lagkamerat Kristian Lapsley

Nils Henrik Tjikkom varmer opp til MMA-kamp i Norwich sammen med lagkamerat Kristian Lapsley.

Foto: Privat

Tjikkom var sliten etter et ekstra langt vektkutt i forkant av kampen sin mot Jamie Powell på Contenders EA fra Norwich i England.

Han skulle ikke konkurrere i bantamvekt likevel, som er under 61,2 kilo. Kampen mot Powell foregikk i catchweight – altså fritt forhandlet mellom motstandere og promotor – og skulle være på 60 kilo blank.

«MMA-samen» måtte slite ekstra med de aller siste kiloene, forteller lagkamerat Kristian Lapsley, men var likevel veldig optimistisk tidligere i går.

– Nils hadde gått opp omtrent sju kilo siden gårsdagens innveiing. Dette ville gi ham en betydelig vektfordel over Powell, fortsatte Lapsley.

Brå slutt

Kampen fikk imidlertid en brå slutt. 2 minutter og åtte sekunder inn i første runde, måtte Tjikkom klappe ut på en «rear naked choke», en av de mest populære kvelningsteknikkene i MMA.

Ifølge lagkamerat og hjørnemann Lapsley var kampen jevn innledningsvis, men at Powell var først ute med et forsøk på en nedtakning.

– Da Nils prøvde å reise seg inne ved burveggen tok Powell ryggen hans.

Kort tid etter var kampen over. Tjikkom er naturlig nok svært skuffet, men vil prøve å lære fra kampen, til tross for at han følte seg solid både stående og på bakken.

– Jeg trenger å fokusere på å komme meg opp igjen og forbedre forsvar mot submissions. Jeg trodde jeg var trygg. Han prøvde tre ganger før han fikk underarmen inn under haka (som er avgjørende for å sette teknikken riktig, journ. anm).

Skal tilbake

Til tross for resultatet er det store deler av opplevelsen som var positiv for den 28-årige MMA-utøveren.

– Stevnet var noe av det råeste jeg noen gang har opplevd. Ute i salen har det vært kjempekult. Publikum var veldig bra. Motstanderen min var hjemmefavoritten, så han fikk selvsagt all jubelen. Slik er det å være på bortebane.

Tjikkom fikk ingen skader i den relativt korte kampen, og nå ser han bare etter neste mulighet for en retur til buret.

– Du vet hva de sier, ingen ferie etter tap! Jeg skal tilbake når den første anledningen kommer.