NRK Meny
Normal

Tanabryter til senior-EM i bryting

Signe Marie Fidje Store er for første gang tatt ut til europeisk seniormesterskap i bryting.

Signe Marie Fidje Store
Foto: SKEJRMDUMP

Signe Marie Fidje Store (20) skal bryte i 69 kilos-klassen. Senior EM arrangeres i Riga i Latvia i peridoen 8.-13. mars. Signe Marie Fidje Store skal på brytematta fredag 11. mars.

Signe Marie har flere internasjonale titler, blant annet ble hun nordisk mester i 2013 og europamester i 2012 .

Signe Marie Fidje Store

Signe Marie Fidje Store har flere internasjonale titler, blant annet ble hun nordisk mester i 2013 og europamester i 2012

Foto: Bryteklubben Tana

– Stor prestasjon

NRK Sápmi har prøvd å få tak i Signe Marie Fidje Store, men har ikke lyktes. Hennes tidligere trener Frode Gundersen er i hvertfall stolt over at de har en bryter i senior-EM.

– Det er ikke så vanlig at vi klarer å oppnå det, men Signe har stått på i mange år og endelig er hun blitt gammel og god nok til å være med i et seniormesterskap. Det er stort for klubben vår. Det er en prestasjon å komme seg til europamesterskap. Det er jo kun én i hver klasse som kan bli tatt ut i Norge, sier Gundersen, som synes hun fortjener plassen.

– Signe er i 69-kilos klassen og har vært best i den klassen i flere år, selv om hun har vært en junior. Selv om du er best i Norge, er du ikke direkte kvalifisert til å være med i EM. Du må vise til gode resultater på store internasjonale stevner i Europa, og det har Signe. Hun var med i junior-VM i høst og kom til bronsefinalen, men tapte knepent der. Nå når hun er første års senior og klarer å komme seg dit tyder på at forbundet har tro på at hun skal klare å kjempe på toppen.

Frode Gundersen, Bryteklubben Tana

Frode Gundersen i Bryteklubben Tana

Foto: Nils Johan Eira / NRK

– Stort forbilde

Gundersen har også tro på at Signe Marie Fidje Store klarer å kjempe på toppen i senior-EM.

– På en god dag så klarer hun nok å kjempe om en god plassering. Hvis vi snakker om medalje, så er det en svær prestasjon. Hun var i Tyrkia forrige helg og kom til finalen i et seniorstevne. Men hun må ha dagen og alt må klaffe.

Signe Marie Fidje Store trener og bor nå i Fredrikstad, men representerer fortsatt sin lokale bryteklubb i Tana.

– Hun har vært her siden hun var liten og det er stort å se at hun lykkes. Hun er et stort forbilde ikke bare for oss i Tana, men også for mange brytere i Finnmark og Norge. Hun viser at langsiktig trening har noe å si, men at man må bruke tid på å nå toppen, og det er vi stolt av at hun har klart, sier Gundersen.

Norges Bryteforbund sender også tre andre kvinnebrytere og fem herrebrytere til mesterskapet .