NRK Meny
Normal

Tapte bronsefinalen i junior-VM

Signe Marie Fidje Store var nær ved å lykkes men måtte innse at medaljen glapp med minst mulig margin.

Signe Marie Fidje Store

Dette var tanabryterens siste mulighet til å ta medalje i et juniormesterskap. Bildet er skjermdump fra de innledende kampene i junior-VM i Brasil.

Foto: SKEJRMDUMP

– Det er den kjipeste plasseringen man kan få i et mesterskap, spesielt når stillingen blir 2-2 og man er så sykt nær en medalje, oppsummerer Fidje Store kort tid etter at kampen er over.

Hun møtte Elis Manolova fra Aserbadsjan.i bronsjefinalen, Det ble en tett og jevn kamp, som tanajenta da altså til slutt tapte med poengsummen 2-2.

– Tøff pulje

Signe Marie Fidje Store

Signe Marie Fidje Store har hevdet seg godt som bryter i flere år allerede, (Arkivbildet er fra 2013.)

Foto: Bryteklubben Tana

På veien mot bronsefinalen måtte hun bryte mot brytere fra Russland og India, som hun vant henholdsvis 1-6 og 10-0,

I tillegg var hun den eneste bryteren som tok poeng mot juniorverdensmester Masako Furuichi fra Japan, som vant teknisk i finalen 10-0 mot svenske Moa Nygren.

– Jeg kom i den hardeste puljen og det sier jo sitt når årets europamester fra Tyskland i 67 kg klassen ikke kom til bronsjefinalen engang, slik at det er høyt nivå i klassen jeg konkurrerer i, skriver Fidje Store i en mailutveksling med NRK.

– Gjorde det jeg kunne

Mange fra Tana fulgte spent med på streamingen av VM-kampen, deriblant Fidje Stores tidligere trener Frode Gundersen.

De fikk se en spennede kamp og selv om medaljen glapp, manglet det ikke på lovord og skryt til det unge brytertalentet fra Indre-Finnmark etter kampen.

– Jeg har gjort alt det jeg kunne for det her mesterskapet og jeg har vist at jeg virkelig er blant de 5 beste i verden i min vekt, så det er jo bra, men ikke bra nok, konstaterer den målbevistte idrettsutøveren.

Finner lyspunkter

Finnmarkingen gleder seg likevel over at noe gikk hennes vei i mesterskapet.

– I dette VM er det første gang jeg har klart å vinne kamper. Jeg har aldri vunnet brytekamper i VM sammenheng før, og her har jeg faktisk to seiere, legger hun til.

Mesterskapet arrangeres i byen Salvador i Brasil i Sør-Amerika, og 59 nasjoner kjemper om medaljene.

Signe Marie Fidje Store har flere internasjonale titler, blant annet ble hun nordisk mester i 2013 og europamester i 2012.