Aktivist vant mot norsk oppdrettsgigant

Lakseaktivisten Don Staniford vant mot den norskeide oppdrettsgiganten Mainstream Canada.

Don Staniford

- En stor seier for miljøet, sier Staniford fra Spania.

Foto: Privat

Den britiskfødte lakseaktivisten Staniford vant ærekrenkelsesrettsaken mot Mainstream Canada i British Columbia Supreme Court.

– Dette er en seier både for miljøet og for de som aksjonerer mot gigantiske giftige oppdrettsanlegg rundt i verden var Stanifords reaksjon fra Spania, da han hørte dommen .

Lakseaktivister i Vancouver, Canada
Foto: Don Staniford / Privat

Til CBS News sier Staniford at han er så takknemlig og lettet.

Mainstream Canada er Cermaqs datterselskap i Canada. De hevder Staniford har publisert ærekrenkende og feilaktige uttalelser om selskapet med titler som «The Salmon Farming Kills Campaign», «Silent Spring of the Sea» og «Smoke on the Water, Cancer on the coast».

Vurderer å anke dommen

Mainstream Canadas talskvinne, Laurie Jensen, sier selskapet er skuffet og kaller dommen opprørende.

– Det er for tidlig å si om vi skal anke dommen, men vi kommer nå til å ha en grundig gjennomgang med våre advokater, sier Jensen til CBS News.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kampanje mot lakseoppdrett og Don Staniford

Det er bilder som dette Mainstream Canada finner ærekrenkende og misvisende.

Foto: Montasje: Dan Robert Larsen / NRK

16. januar i år begynte ærekrenkelsesrettssaken mellom den norskeide oppdrettsgiganten Mainstream Canada og lakseforkjemperen Don Staniford i Supreme Court of British Columbia. Rettssaken varte helt til 10. februar.

Mainstream Canada er det nest største oppdrettselskapet i landet og er et datterselskap av Cermaq, som eies av den norske stat. Staniford var anklaget for ærekrenkelser mot selskapet og dens ansatte i en kampanje der han sammenligner lakseoppdrett med farene som tobakken fører med seg.