Slincraze avlyser flere konserter: – Helse og familie er min første prioritet nå

Den samiske rapperen fra Máze har fått påvist lymfekreft og har vært gjennom flere cellegiftbehandlinger. Nå sier kroppen stopp.

Rapperen SlinCraze

ÅPEN OM KREFT: Slincraze - Nils Rune Utsi (28) har valgt å fortelle offentlig om at han har kreft. Han har kjent på det at man som samisk mann sjelden utleverer noe om sykdom, men som artist følte han at det er både nødvendig og naturlig å være åpen om at han har gått gjennom flere cellegiftbehandlinger.

Foto: Mads Suhr Pettersem / Mads Suhr Pettersem

– På grunn av det (cellegiftbehandlingen journ.anm.) så føler jeg at jeg ikke er i stand til å gjøre en jobb som både jeg, bandet og publikum kan sette pris på, skriver Nils Rune Utsi, best kjent som Slincraze, på sin artistprofil.

Det er konsertene ved Trondheim Calling, Vadsø og Melahuset i Oslo som blir avlyst. Alle konsertene skulle finne sted i februar.

Det var i begynnelsen av november at den samiske artisten for første gang fortalte om sykdommen. I underkant av to måneder senere valgte han likevel å publisere den politiske låten «Krigstrommer».

Artisten skriver på sin Facebook-profil at det er sjelden at han avlyser konserter og at det er like trist hver gang.

Han har vært gjennom flere runder med cellegiftbehandling. Denne behandlingen fortsetter også i tiden fremover.

– Helse og familie er første prioritet nå. Jeg håper å komme sterkere tilbake og sørge for at alle som kommer på konsert vil kose seg maks, skriver Utsi.

Til tross for avlyste konserter og cellegiftbehandlingen så skal det komme nye låter fra rapperen som startet sin karriere som 14-åring tilbake i 2004.

– I februar slipper jeg et minialbum med seks nye låter! Og utover våren kommer det mer! Jeg gleder meg, skriver Utsi.