Skylder penger til samiske artister

Mens artister som Sáivu kan se langt etter pengene for opptredenen under fjorårets Midnattsrock, har de internasjonale artistene fått utbetalt sine honorarer.

Lasse Johnsen Kvernmo alias Sáivu

FÅR IKKE HONORAR: Lasse Johnsen Kvernmo i Sáivu går glipp av sitt honorar på 15.000 kroner.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Midnattsrockens hovedleverandør av artister, bookingbyrået Atomic Soul, og de aller fleste stor artistene har fått det de skulle ha fra den konkursrammede festivalen i Lakselv i Porsanger.

– Våre artister har fått betalt i henhold til kontrakt. Vi har ikke noe utestående hos Midnattsrocken, sier Peer Osmundsvåg, daglig leder i bookingbyrået Atomic Soul, til avisa Ságat .

Gitaristen fikk betalt, men ikke resten av bandet

Richard Fortus.

HAR FÅTT HONORAR: Gitarist Richard Fortus i Sáivu har fått det han skulle ha.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Det samiske rockehåpet Lasse Johnsen Kvernmo alias Sáivu har ennå ikke fått betalt honoraret som på forhånd ble lovet. Det har derimot gitarist Richard Fortus, som til daglig spiller i det verdenskjente bandet Guns N` Roses. I sommer var Fortus leid inn som gitarist i Sáivu.

– Vi var på samme kontrakt alle sammen, men det eneste vi har fått er det Richard skulle ha. Vi andre har ikke fått noe, og har 15.000 kroner utestående, forklarer Lasse Johnsen Kvernmo til Ságat.

rOlfFa fra Karasjok har heller ikke fått utbetalt det honoraret de skulle hatt. Ailo Kemi Gjerpe i rOlfFa vil ikke ut med hvor stort det utestående beløpet er, men etter det Ságat kjenner til er det snakk om 25.000 kroner.

rOlfFa gikk tidligere i dag ut med at de kommer til å boikotte Midnattsrocken i framtiden, fordi de ikke har fått betalt for fjorårets konsert.

Sáivu er heller ikke særlig lysten på å komme tilbake til Brennelvneset på grunn av det tapte honoraret.

– Det er ikke så mye, men at de ikke gjør opp for seg er dårlig gjort. Vi vil i alle fall ikke komme tilbake før vi har fått pengene våre, sier han til avisa.

– Rene tilfeldigheter

Midnattsrockens bookingsjef Stig Grøtta sier rene tilfeldigheter er årsaken til at de to bandene ikke har fått betalt.

Marit Larsen

FÅR IKKE HONORAR: Marit Larsen har heller ikke fått betalt for fjorårets spillejobb under Midnattsrocken.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Ovenfor Ságat bekrefter han at de fleste andre har fått pengene sine i henhold til inngåtte avtaler om oppgjør.

– Det var betydelige kostnader knyttet til Richard Fortus, men det har vi gjort opp, opplyser Grøtta. Han forteller også at blant annet Ralph Myerz og Mairt Larsen heller ikke har fått oppgjør som avtalt.

Han synes ikke det er påfallende at Atomic Soul har fått fullt oppgjør for sine artister. Dette er et selskap Midnattsrocken har vært avhengig av og også i fremtiden kommer til å være avhengig av for å få tak i de store artistnavnene.

– De internasjonale artistene vi hentet gjennom Atomic måtte betales i forkant. Slike artister går ikke på scenen før de får betalt, forklarer Grøtta til avisa.

Midnattsrocken 2010 sett fra lufta.

Det planlegges ny Midnattsrock på Brennelvneset i år, til tross på det oppsamlede underskuddet på rundt 2 millioner kroner.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK