NRK Meny
Normal

Skal ha oppvaskmøte med Kunnskapsministeren

Sametinget reagerer på at de ikke har fått slippe til med sine synspunkter til to lovforslag som Kunnskapsdepartementet har fremmet.

Silje Muotka

Silje Karine Muotka er ikke fornøyd med kunnskapsdepartementet.

Foto: Mette Ballovara / NRK

– Det å unnlate å konsultere Sametinget i viktige saker som angår det samiske samfunnet og samiske barn og unge, det er en situasjon som ikke er holdbar, sier sametingsråd Silje Karine Muotka.

I løpet av det siste halvåret har Sametinget bedt om å få møte departementet til konsultasjoner om to lovforslag, nemlig privatskoleloven (ekstern lenke) og opplæringsloven .

Det første kravet om konsultasjon ble avvist av Kunnskapsdepartementet, mens den andre konsultasjonsanmodningen har de ennå ikke fått svar på.

Begge lovforslagene er nå allerede til behandling i Stortinget.

Sametinget har bedt om å få konsultere med Stortingets kirke-, utdannings- og forskingskomité. Det er foreløpig uklart om de får slippe til med sine synspunkter om saken.

Legger seg flat

Muotka legger ikke skjul på at denne saken har svekket samarbeidet med Kunnskapsdepartementet og hun har sett seg nødt til å kontakte Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen direkte i denne saken.

Departementet har ikke anledning til å kommentere saken før møtet de skal ha i ettermiddag.

Torbjørn Røe Isaksen

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen innrømmer at departementet kunne håndtert sakene bedre.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix

I sitt svar til Muotka innrømmer Røe Isaksen at Departementet ikke har håndtert denne saken på en god måte.

– Jeg ser at den formelle oppfølgingen av avtalen fra departementets side kunne vært håndtert bedre, og vil sørge for at vi gjennomgår rutiner for slike anmodninger om konsultasjoner, skriver Røe Isaksen til Muotka.