Hopp til innhold

– Ta imot gruvedrift med åpne armer

Fylkesordfører Runar Sjåstad mener FeFo og andre må ta Wega Minings gruveplaner imot med åpne armer.

Fylkesordfører Runar Sjåstad
Foto: Thor Thrane / NRK

– For Finnmark er det veldig viktig at Wega Mining ASA får starte med gruvedrift i Kvalsund kommune, det vil åpne for flere mineralvirksomheter i fylket, sier Sjåstad.

HØR:Runar Sjåstad

Åpne armer

Selvom styret i Finnmarkseiendommen(FeFo) utsatte behandlingen av søknaden til Wega Mining, mener fylkesordføreren at de vil svare ja til gruvedrift i Kvalsund.

– Hvis selskapet i sin søknad viser den seriøsitet som forlanges og virksomheten er tilpasset finnmarksloven, så ser jeg ingen grunn til at FeFos styre skulle si nei til selskapets planer om gruvedrift.

Kjenne sin besøkelsestid

– Nå når eierforholdene til grunnen i Finnmark er avklart, så må man opptre seriøst som eier og mineral letinger og virksomheter vil nå øke kraftig i fylket og da må også FeFos styre kjenne sin besøkelsestid, sier fylkesordfører Runar Sjåstad.

Lars Marius Furu
Foto: cf-wesenberg@kolonihaven.no

Hensyn til urfolk

Wega Minings administerende direktør, Lars Marius Furu sier de vil ta hensyn til urfolks behovene i området.

– Vi mener at vår virksomhet vil være positiv for Finnmark og gruvedriften i området vi søker tillatelse til, vil være lite skadelig for naturen. Hvis vi får tillatelse til utmål, så vil det nok ta mer en et år før vi kan starte gruvedrift , sier Furu.

FeFos styre vil behandle søknaden til Wega Mining den 18. april i Karasjok.

Korte nyheter