Redaktør: Høyre var frisk

Nils Kristian Winther (21) kan smile bredt etter sin første samepolitiske debatt noensinne. Politisk redaktør i avisa Nordlys synes Høyre vant den første valgdebatten før høstens sametingsvalg.

Nils Kristian Winther

VELDIG GLAD: Det var godt å høre at Nordlys sin redaktør synes jeg gjorde det bra, sier Nils Kristian Winther (H).

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK

– Politisk redaktør i avisa Nordlys, Skjalg Fjellheim, trekker fram Winther som frisk og tydelig. Fjellheim fulgte den første samepolitiske debatten på Kulturhuset i Tromsø der avisa Ávvir og NRK Sápmi hadde paneldebatt,

– Han brukte mange eksempler fra sitt eget liv og sin familie, dessuten appellerer han til de unge, sier Fjellheim rett etter debatten.

Skjalg Fjellhem

VAR FRISK: Høyre sto fram som frisk og tydelig i den første samepolitiske debatten i Tromsø i kveld, sier politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim.

Foto: Anne Marie Hætta / NRK

– NSR leverer

Aili Keskitalo (NSR) er stødig, og viser at dette har hun gjort før, og hun kan det med å spille på andres svakheter.

Den som var mest utydelig, og ikke helt fikk fram det hun står for, var Vibeke Larsen (Šiella), som etter bruddet med Arbeiderpartiet, startet et helt nytt samepolitisk parti.

Fjellheim trekker Fremskrittspartiet fram som et parti som stiller seg på sidelinja ved å gå til valg på å legge ned Sametinget. Men han understreker at Arthur Tørfoss var klar og tydelig i sin tale.

– Vanskelig å kåre en klar vinner

Ávvir sin nettredaktør, Berit Marie Lise Eira, synes ikke at det var så enkelt å peke ut en «vinner».

Høyres Nils Kristian Winther nådde nok best fram til de unge med sin unge tale. Eira legger til at Keskitalo på en måte var spakere enn hun hadde forventet.

Fikk ikke ordet

Vibeke Larsen sier etter debatten at hun ikke slapp til. Hun føler at hun ikke fikk ordet selv om hun flere ganger prøvde å slippe til.

– Det er vanskelig å si noe når man ikke slipper til, sier Larsen.

Derimot synes Nils Kristian Winther at han fikk sagt mye, selv om han var skikkelig nervøs før den første samepolitiske debatten hans.

– Det var godt å høre at Høyre på en måte vant, sier Winther.