NRK Meny
Normal

Ny musikkvideo: – Mer relevant enn noensinne

Denne uken var det norgespremiere på Anneli Dreckers musikkvideo «Ocean's Organ». Artisten selv mener den gir assosiasjoner til dagsaktuell problemstilling i Europa.

Anneli Drecker

Stømmen av flyktinger til Europa gjør at Anneli Dreckers nye musikkvideo ble mer aktuell enn hun kunne ane da prosjektet startet i 2012.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Sangen «Ocean's Organ» er basert på dikt fra den nordnorske forfatteren Arvid Hanssen og handler om at drønnet fra bølgene minner om brølet fra sjømenn som forsvinner på havet.

– I dag er temaet mer relevant enn noensinne, med alle flyktningbåtene som krysser Middelhavet, uttaler Drecker i en kommentar til iTromsø.

Musikkvideoen er filmet i Grøtfjord og Ersfjord på Kvaløya i fjor høst, og fire maorier fra New Zealand danser deres tradisjonelle krigsdans, «kapa haka» i videoen.

I et intervju med NRK sist høst fortalte Drecker om tilfeldigheter som satt henne på tanken om maorienes nære forhold til havet, og ytterligere flere tilfeldigheter som førte til at hun også ble kjent med noen «kapa haka»-dansere i 2012.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anneli Drecker og maoriene

Det ble en kald fornøyelse da musikkvideoen til låta «Ocean's Organ» ble spilt inn i Troms høsten 2015.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Maoriene har godkjent sangen

Opptak av maorienes sang ble gjort allerede i 2012, som senere ble mikset inn i Drecker sin «Ocean's Organ» låt.

Innspillingen av videoen i september 2015 ble et gledelig gjensyn med maoriene, forteller Drecker til itromsø.

– I mellomtiden har gjengen selvsagt fått høre på resultatet av «Ocean's Organ» og gått god for det. Som de sier «dette har ingen andre gjort før; å mikse maorienes tradisjonelle sang «kapa haka» med moderne pop-musikk», sier Drecker.

Martin Otterbeck og Vegar Aase står for foto og regi av musikkvideoen. Låten er en del av albumet «Rocks & Straws», som ble sluppet i fjor vår.