Hopp til innhold

NRK avslutter direktesendingen Reinflytting minutt for minutt

Forsinkelser fører til at NRK velger å ikke følge hele reinflyttingen. – Men jeg lover en heidundrende finale på direkten, sier redaktøren.

Beltevogn

Programmet produseres i denne spesiallagde vogna, som forsynes med strøm fra aggregat i vogna bak. Vognene trekkes av en beltevogn.

Foto: Sindre Skrede / NRK

– Vi hadde beregnet å være i mål i går eller i dag. Og vi er faktisk ikke i nærheten av å være der, forteller redaktør Ole Rune Hætta.

NRK følger reinflyttingen minutt for minutt kun fram til i natt.

Likevel skal siste del av reisen sendes på direkten, når reinflokken er framme ved Kvalsundet. Reinflyttingen avsluttes ved at reinen svømmer over sundet.

Du vil bli oppdatert om sendetidspunkt for den store finalen på nettsiden nrk.no/rein

– Handler om arbeidsmiljø

Årsaken til at NRK likevel ikke følger hele reinflyttingen er at programmet fikk forsinket oppstart, og at selve reinflyttingen strekker mye ut i tid.

– Det gjør at vi har vært på jobb fryktelig lenge, så det er best å gi seg mens man kan, og man har helsa i behold. Det handler om de ansattes arbeidsmiljø, sier Hætta, som selv er på vidda under produksjonen.

Ole Rune Hætta

– Det er nok en rekke skuffede mennesker, men jeg håper at seerne forstår at mannskapet ikke lar seg bytte ut på vidda 1. mai, sier redaktør Ole Rune Hætta.

Foto: Inga Renate Buljo / NRK

Storstilt finale

– Hva tenker du om at dere nå må ta en pause?

– Jeg er også ganske sliten nå, så jeg synes det er greit. Det er bedre å heller konsentrere seg om en stor kjempefinale som blir utrolig fint, svarer Ole Rune Hætta.

Men akkurat nå det skjer er det enda ingen som vet.

– Det skjer kanskje torsdag, fredag eller lørdag, gjetter Hætta.

Reinflytting kart

Den sorte prikken viser hvor reinen var søndag kl 15.30. Den grå streken viser reiseveien så langt, mens Kvaløya er det endelige målet.

Korte nyheter

 • SAS-raarahtallen jåerhkieminie

  SAS-raarahtallen måantan jåerhkieminie. Aejkiemieriem tsåahka 11 daenbiejjien lij, mohte dah ij sïemies sjidtieh. SASen girtieh ojhte dan hïeljien haelehten.

  Det er fare for pilotstreik i SAS
  Foto: Ismail Burak Akkan / NRK
 • Skogbrann i Kautokeino

  Det meldes om skogbrann to steder i Kautokeino kommune. Den første langs RV92, mellom Gievdneguikoa og Lapholuoppal. Den andre ved Havgajavri i nærheten av grensa til Øvre Anarjohka nasjonalpark. Helikopter er på vei. Det opplyser 110 Finnmark på Twitter.

 • 16 døde rein i Kvænangen

  Flom i vassdrag i Kvænangen har ført til at 16 rein har mistet livet. Reindriftssame Anders A. Sara er redd for at flere liv skal gå tapt.

  – Vi fikk ikke søkt gjennom hele området hvor det kan være døde dyr, så vi har ingen garanti for at det ikke er flere, sier han til Nordlys.

  Kvænangen Kraftverk AS gjør tiltak for å begrense den høye vannføringen, som skyldes stor snøsmelting.