NRK Meny
Normal

Flere norske arbeidplasser kan bli reddet

Nordland fylkeskommune skulle flytte flere arbeidsplasser til Sverige på grunn av 5.000 kroner. Saken er fortsatt ikke avgjort, men nå har fylkeskommunen snudd.

177 Nordland

Ruteopplysningen 177 Nordland drives i dag av HT Safe AS.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

Bjørnar Klausen

– Saken er enda ikke avgjort, sier rådgiver i Nordland fylkeskommune, Bjørnar Klausen.

Foto: Privat

Nordland fylkeskommune opplyste i juni at noen få tusenlapper i forskjell i anbudene førte at en nordlandsbedrift ville mistet driften av ruteopplysningen 177 i Nordland, til fordel for det svenske selskapet Samres AB.

Konsekvensen av dette er at opptil fem arbeidplasser kan bli flyttet til Sverige.

Men nå har fylkeskommunen snudd i saken.

– Vi har på grunnlag av en klage vurdert saken på nytt og valgte for to uker siden å tildele anbudet til nordlandsbedriften HT Safe AS, opplyser rådgiver i Nordland fylkeskommune, Bjørnar Klausen.

Mottatt ny klage

Men saken stopper ikke her.

– Det svenske selskapet Samres AB har klaget på denne tildelingen og vi vurderer nå dette. Jeg kan ikke si noe om hvem som til slutt får anbudet, sier Klausen.

Nordland fylkeskommune opplyser at saken forhåpentligvis blir behandlet i løpet av kommende uke.

– Oppfyller kriteriene

Nina Sandlund, Samres

Oppdragsansvarlig i Samres AB, Nina Sandlund mener at de oppfyller alle kravene.

Foto: Samres AB

Det svenske selskapet Samres AB mener at de har oppfylt alle kriteriene.

– Nordland fylkeskommune sier at vi har levert inn for lite dokumentasjon på tilstrekkelig gjennomføringsevne. I forhold til kvalifikasjonskravene som er etterspurt så er ikke dette et kriterie for tildeling, sier oppdragsansvarlig Nina Sandlund.

Hun hevder at selskapet både har tilstrekkelig kompetanse og kapasitet til å gjennomføre jobben.

– Jeg er ikke enig i at vi ikke har tilstrekkelig gjennomføringsevne. Kompetansen har vi fordi vi jobber mye med ruteopplysning i Sverige. Vi har også tilstrekkelig kapasitet, fordi vi har 20 personer som allerede i dag jobber på oppdrag for Oslo kommunes tjeneste for tilrettelagt transport.

Sandlund mener at Samres AB nå burde få oppdraget.

Otto Einar Johansen

Daglig leder i hamarøybedriften HT Safe AS, Otto Einar Johansen har tro på at bedriften fra Hamarøy til slutt får jobben.

Foto: Privat

– Aktøren med laveste pris skulle i utgangspunktet få anbudet. Vi hadde laveste pris og gledet oss til å ta imot jobben. Slik det er nå så er det bare trist for alle parter. Jeg håper at vi vinner til slutt fordi vi veldig gjerne vil ha dette oppdraget, avslutter hun.

– Bør vektlegge erfaring

Daglig leder i hamarøybedriften HT Safe AS både tror og håper at de nå får oppdraget etter at saken har blitt vurdert av to advokater.

– Dette er en viktig kontrakt og jeg mener at det ikke har blitt gjort en god nok jobb i utarbeidelse av anbudsgrunnlaget. At vi har levert tjenesten i 30 år burde vektlegges mer enn 5.000 kroner, sier Otto Einar Johansen.

Dersom arbeidsplassene flyttes til Sverige vil lokalsamfunnet i Hamarøy miste flere arbeidsplasser.

– Når man mister 2,4 millioner i omsetning kan man enkelt regne ut konsekvensen av dette. I verste fall kan det være snakk om fem arbeidsplasser, sier Johansen.