– Skal kanskje feire med en liten brus

Etter over 1000 kilometer på sykkelsetet ankom en sliten Anders Boine Verstad inn i mål på Márkomeannu i formiddag.

Anders Boine Verstad

Anders Boine Verstad har ikke syklet få kilometer på «Angelina», og mer skal det bli når han neste uka sykler Offroad Finnmark.

Foto: Biret Ravdna Eira / NRK

Reporter Anders Boine Verstad startet sin ferd fra Snåsa den 16. juli i skinnende sol på sykkelen sin som er døpt «Angelina» og med følgesvenn Jonas i bil. I dag litt etter klokken 12 kom han i mål med et stort glis rundt munnen og masse publikum som heiet han frem de siste meterne.

– Kroppen har vært tung de siste tre dagene, men frem til det har det gått bra, sier en sliten, men fornøyd Anders.

Utfordringer

Turen har vært preget av bekymringer og nedturer, men også oppturer. Han fryktet han måtte bryte da setet på «Angelina »ikke ville samarbeide.

Løsningsorientert som han er ringte han sykkelfabrikken og de fant ut Anders måtte stramme over anbefalt newtonmeter.

Med hans forbilde, Dag Otto Lauritzens, velvalgte ord i bakhodet: «Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid!», tråkket han videre på sin ferd.

– Høydepunktet har vært å sykle gjennom det sørsamiske området der folk møtte oss langs traseen med tørket reinkjøtt, kaffe, brødskiver og vann

Han har til og med fått kjendistips av "Sameblod"-skuespiller Lene Cecilia Sparrok.

Skal feire med en nytt sykkelløp

På etappe 8 på strekningen Kråkmo-Finnøya-Drag konkurrerte Anders mot Tour de France feltet. Allerede etter 5 kilometer hadde Anders fått et forsprang. Det kunne ha gått begge veier, men Anders klarte det.

Slik feiret Anders etter å ha knust Tour de France-rytterne på tilsvarende etappe.

– Det var deilig å slå eliten, og det med flere minutter. Jeg trodde det skulle bli tettere, men det viser seg at samisk urkraft har mer krutt enn alle andre topptrente syklister, sier Anders ekstremt selvsikkert.

Hvordan blir feiringen?

– Det blir kanskje en liten brus i kveld, så er det bare å lade opp til Offroad Finnmark 300 som starter neste uke.