NRK Meny
Normal

Overstadig beruset inn i det nye året

Fulle barn, ungdommer og voksne preget politiets jobb natt til årets første dag.

Nyttårsfeiring i Tromsø

Illustrasjonsbilde. Bildet viser Tromsø.

Foto: Tor Even Mathisen / NRK

I Harstad måtte politiet hente et overstadig beruset barn under 16 år. Vedkommende var så beruset at han måtte sendes til legevakten, opplyser politiet.

– Foreldrene er varslet. Ingen god start på det nye året, konstaterer operasjonssentralen i Midre Hålogaland politidistrikt overfor NTB.

Fyll og bråk

«Overstadig beruselse» går igjen i politiets Twitter-oppdateringer gjennom natten og morgentimene. I tillegg har det både vært slossing og ordensforsyrrelser både i Østfinnmark, Vestfinnmark og Troms politidistrikter. Sju personer måtte overnatte i arresten i Tromsø på grunn av beruselse.

– Politiet i Alta og Hammerfest har kjørt hjem flere overstadig berusede personer i løpet av den siste halvtimen, både voksne og ungdommer, skriver Vestfinnmark politidistrikt ved to-tiden natt til 1. januar.

Ved halv fem tiden rykket politiet ut til en bolig i Nesseby etter melding om bråk.

– Fire personer involvert i legemsfornærmelse. Tre personer kjørt til egen bolig i Tana, oppdaterer Østfinnmark politidistrikt.

Også i Vadsø havnet to menn på et privat sted i kamp. Da politipatruljen ankom hadde den ene forlatt stedet. – Legemsfornærmelse, er politiets konklusjon.

Sovnet i snøen

Politiet har i tillegg kommet over sovende personer ute i snøen. Før nyttårfeiringen alarmerte både politiet og leger om konsekvensene av fyll, kulde og lite klær.

– Det er relativt ofte vi kommer over berusede unge mennesker som slett ikke er kledd for å oppholde seg ute i kulda, men som likevel har forvilla seg ut, sa regionlensmann Øyvind Lorentzen i Alta til NRK nylig.

Ifølge Twitter-oppdateringene til politiet har flere personer sovnet ute i løpet av natta.

En 29-åring ble funnet sovende i en snøskavl ved halv seks tiden. «Vekket og kjørt til bopel, han gjorde greit rede for seg.», skriver Østfinnmark politidistrikt. Omtrent samtlig måtte politiet også rykket ut etter melding om en beruset og kald mann utenfor en forretning i Bjørnevatn. Da patruljen kom fram fant de ham ikke.

I Lakselv fant derimot politiet en mann på morgenkvisten, og kjørte ham hjem.

– Han var overstadig beruset utenfor Vertshuset og kom seg ikke av flekken på annet vis, skriver Vestfinnmark politidistrikt på Twitter.