Slik feiret folk nyttårsaften verden rundt

Millioner av feststemte mennesker var samlet for å ønske 2015 velkommen. Først ute var New Zealand og flere av øyene i Stillehavet, og deretter fulgte tidssone på tidssone etter – med fyrverkeri og tradisjonelle velkomsthilsener for året 2015.

Trangt i Sydney

Fyrverkerishowet i Sydney regnes for å være det største og mest spektakulære i verden. I tillegg til byens innbyggere kommer folk fra hele verden for å ta del i festen. Politiet i Sydney regner med at 1,6 millioner mennesker stod som sild i tønne rundt havnen da årets fyrverkeri ble sendes opp.

Se fyrverkeriet fra Sydney Harbour Bridge

New Zealand

I Auckland hadde flere tusen mennesker møtt frem for å se det årlige fyrverkeriet fra Sky Tower, New Zealands høyeste bygning.

Fyverkeri fra Sky Tower i Auckland

Nyttårsfering i Beijing

Slik var feiringen i Bejing ved inngangen til 2015.

Nytt år i Pyongyang i Nord-Korea

Slik var feiringen i Pyongyang ved overgangen til 2015. Det var først for tre år siden at landet begynte å feire nyttår slik vi er vant til, da Kim Jong Un kom til makten etter farens død.

Fyrverkeri i USA

Nyttårsfyrverkeri-show fra Space Needle i Seattle, USA

Fargerikt fyrverkeri-show fra toppen av Space Needle i Seattle, USA

Dropper festen i Malaysia

Etter tre flykatastrofer og den verste flommen på ti år, dropper mange i Malaysia å feire det nye året.

Statsministerens kontor opplyser at 3 millioner ringgit, tilsvarende drøyt 6,3 millioner kroner, som var satt av til den nasjonale nyttårsfesten, heller skal brukes på flomofre. Nær 250.000 mennesker ble tidligere i desember drevet på flukt fra flom i fem delstater, skriver NTB.

Feiringen av inngangen til 2015 blir også dempet av at landet det siste året er blitt rammet av tre flykatastrofer – senest 28. desember da et indonesisk fly fra det Malaysia-noterte selskapet AirAsia styrtet i Javasjøen med 162 personer om bord.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt