NRK Meny
Normal

Kautokeino SV stiftet

Tirsdag ble det stiftet lokallag av Kautokeino SV. Leder for interimstyret i Kautokeino SV, Marit Susanne Utsi, gleder seg til å ta fatt, og håper også de klarer å stille liste til høstens kommunevalg.

Fylkesleder i Finnmark SV, Tommy Berg og Marit Susanne Utsi

Fylkesleder i Finnmark SV, Tommy Berg og Marit Susanne Utsi

Foto: Pressebilde

– Det er en historisk dag, og en stor, stor milepæl for oss i Finnmark SV. Dette er en viktig kommune for oss, og også helt avgjørende for at vi skal kunne ha en troverdig politikk av og for det samiske, sier fylkesleder i Finnmark SV, Tommy Berg.

Håper å klare å stille liste

Leder for interimstyret i Kautokeino SV, Marit Susanne Utsi, gleder seg til å ta fatt, og håper også de klarer å stille liste til høstens kommunevalg.

– Viktige saker for oss i Kautokeino SV vil være et bedre helsetilbud lokalt, styrket innhold i skolen og en bærekraftig kommuneøkonomi. Vi må bort fra ROBEK-listen.

– Inspirerende

SVs Ja til Nord-Norgesekretær Terje Håkstad sier at dette er både viktig, og veldig inspirerende for dem.

– Nå får folket i Kautokeino tilbake muligheten til å stemme på SV, og vi gleder oss til at SV igjen kan være med å sette dagsorden i en viktig kommune i Finnmark. SV er partiet for folk flest, og er en svært viktig stemme i mange saker som berører folks hverdag.