NRK Meny
Normal

Karasjok klager på skutervedtak

– Det er urimelig at Karasjok kommune ikke får forlenget skutersesongen fordi de søkte etter fristen.

Scooter på Flyktningerennet

Illustrasjonsbilde av sneskuter.

Foto: Bjarne Hansen

Det sier varaordfører Solveig Boine Nikkinen. Fredag fikk 14 kommuner i Finnmark forlenget mange skuterløyper til 6., 13. eller 17. mai.

Karasjok måtte stenge alle løyper 5. mai, men nå prøver kommuneledelsen på nytt å overtale Fylkesmannen.

Glemte å søke

Grunnen til at Karasjok kommune ikke har fått forlenget skutersesongen, til tross for at det flere steder fortsatt er gode forhold for skuterskjøring, er at søknaden om forlengelse ble sendt etter fristen .

Hans Nystad, Karasjok kommune

Avdelingsleder for tekniske tjenester Hans Nystad.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– Vi var for seint ute, men har sendt i ettertid og lovt å få det behandlet i neste uke, sier avdelingsleder for tekniske tjenester i Karasjok kommune, Hans Nystad.

Seksjonsleder Stig Moen hos fylkesmannen kunne ikke i forrige uke love at Karasjok får forlenget åpning av sine løyper.

– Det må vi gjøre en vurdering på i neste uke, sa Moen på fredag.

Motorferdselforbudet fra og med 5. mai til og med 30. juni er gitt i §§ 4 og 9 i nasjonal forskrift til motorferdselloven. Forbudet er innført for å skjerme rein, dyrelivet ellers og terrenget fra forstyrrelser og kjøreskader i en særlig sårbar periode.

Dispensasjon fra forbudet er hjemlet i § 9 i samme forskrift, og kan gis av Fylkesmannen i spesielle tilfeller etter begrunnet søknad.

Nektet å la seg stoppe av klønete byråkrati

John Edvind Holmestrand i overnattingsstedet Jergul Asttu tok en humoristisk vri, da han skulle ta med gjester på en skutertur de hadde bestilt og han hadde lovet dem.

Den oppfinnsomme mannen tok på seg ski på bena, skuterhjelm på hodet og begynte å trekke skutersleden med de to gjestene oppi bortover elveisen.

– Ja, gjestene mine hadde jo bestilt snøscootertur. Og selv om kommunen glemte å søke fylkesmannen om å få holde scooterløypene åpne etter 5. mai, måtte jeg jo overholde lovnaden overfor mine gjester.

Det sier en noe travel men lattermild fjellstueinnehaver, John Edvin Holmestrand.

John Edvin Holmestrand trekker scooterslede

Bildet av John Edvin Holmestrand som med ski på bena trekker en sneskuterslede på den islagte elva Iešjohka, med to kvinnelige fjellstuegjester sittende i, har gått som en farsott på sosiale medier.

Foto: Børre Paulsen / Privat