NRK Meny
Normal

Innlemmet i Rockheim Hall Of Fame - fikk personlig hilsen fra Peter Gabriel

Mari Boine er nå sammen med tre andre anerkjente norske artister innlemmet i Rockheim Hall Of Fame.

Mari Boine i Riddu Riđđu 2015

Mari Boine er første samiske artist som er innlemmet i Rockheim Hall Of Fame. Her er hun på scenen under årets Riddu Riđđu festival.

Foto: Ørjan Bertelsen / Privat

– Det var helt fantastisk! Jeg hadde lyst til å storme bort og holde rundt henne, men jeg visste ikke om det var lov, sier en begeistret Mari Boine etter at Hall of Fame-showet var overstått i går kveld.

Artisten som nesten fikk en spontanklem av Boine var Gunnhild Sundli. Hun tolket låten «Etno Jenny» til ære for Mari Boine under Rockheim Hall Of Fame.

Sammen med Jan Garbarek, Inger Lise Rypdal og Ole Paus ble Boine behørig feiret av både nasjonale og internasjonale kollegaer.

Peter Gabriel

Den engelsk sangeren, komponisten og fløytisten Peter Gabriel sa i en videohilsen til Mari Boine at hun hadde inspirert ham.

Foto: FRED TANNEAU / AFP

Inspirerte Gabriel

Seremonien med den formelle innlemmingen i Rockheim Hall Of Fame fant sted på Clarion Hotel & Congress i Trondheim går kveld.

Der fikk Boine også en personlig videohilsen fra Peter Gabriel. Han sa blant annet at Boine har vært til stor inspirasjon for ham

– Det var utrolig hyggelig å bli hyllet av Peter Gabriel, jeg har jo hatt en del med hans plateselskap å gjøre og har vært med på hans festivaler, sier Boine.

Hva var det han sa til deg ?

Boine ler hjertelig før hun svarer.

– Nei vet du, for å være helt ærlig så husker jeg ikke ord for ord hva han sa, man blir så overveldet av det som skjer, men jeg fikk i all fall masse komplimenter av ham.

– Gunhild var høydepunktet

Verdensartisten fra Karasjok er en av artistene i Norge som er mest kjent i utlandet. Hun har fått mye heder og ære i form av utnevnelser, men blir fortsatt rørt av den hederen hun nå er blitt til del.

– Det å innlemmes i Rockheim Hall Of Fame er jo noe av det største en norsk artist kan oppleve, og jeg setter stor pris på dette, sier Boine.

Det som utvilsomt gjorde mest inntrykk på henne var at en artistkollega fremførte en av hennes sanger.

– Da hun sang en av mine sanger ble jeg kjemperørt, hun gjorde det på en flott måte, og jeg har faktisk også ventet på at norske artister skal tolke mine låter, så det var kveldens høydepunkt for meg.

Rockheim Hall of Fame

Rockheim Hall of Fame 'skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse.'

Foto: Faksimile Rockheim Hall of Fame

– Stor ære

Mari Boine hadde også samtale i sofaen med sin mangeårige venn og bandkollega Roger Ludvigsen, og Sigbjørn Nedland, som blant annet har skrevet bok om Boine.

Lillebjørn Nilsen, fikk overrekke Boine Rockheim plaketten, som bevis på hennes medlemskap i Rockheim Hall Of Fame, varpå sin side beæret over oppdraget.

– Hjemme har jeg et gammelt orgel, som du en gang ringte og ville låne. Jeg bodde i fjerde etasje, uten heis, men det var ikke noe problem. Du må bare låne det igjen. Det er en stor ære for meg å ønske deg, på vegne av oss alle, velkommen til Hall Of Fame, sa Lillebjørn Nilsen under overrekkelsen.

Søndag kl 18:30 opptrer Mari Boine live med bandet sitt på Melafestivalen i Oslo.