NRK Meny
Normal

Gleder seg over stipendet

Norsk Tipping overrekte «Drømmestipend» til Ella Marie Hætta Isaksen på torsdag. Denne dagen var spesiell for Ella Marie, for tidligere på dagen hadde hun hatt muntlig eksamen, hvor hun også fikk beste resultat.

Ella Marie Hætta Isaksen
Foto: Anne Olli

Ella Marie Hætta Isaksen er 18 år gammel, men har stått på scenen nesten like lenge. Hun begynte på Tana kulturskole da hun bare var seks år gammel, og siden da han scenen på kulturskolen nesten vært hennes andre hjem.

Drømmestipend var drømmen

Ella Marie Hætta Isaksen

Ella Marie Hætta Isaksen er klar for videre utvikling innen kunsten, vil gjerne bli skuespiller

Foto: Anne Olli

Ella Marie har spilt teater i en samisk teatergruppe, og fikk derfor delta på mange prosjekter og oppsetninger. I løpet av de 10 årene i denne teatergruppa var hun med på å representere Norge i flere internasjonale sammenhenger. Teatergruppa på Tana kulturskole har spilt teater blant annet i Tyskland, Danmark, Finland og på Island og Færøyene.

Vil bli kunstner og skuespiller

Hun er svært sikker på at hun vil bli noe innen kunsten, gjerne skuespiller, for hun føler seg hjemme på scenen. Hun lager også egne sanger, og hun vant Samisk Grad Prix i Kautokeino i år, med låte «Luoddaearru». Hun vil forsette med å skape egen musikk og skrive tekster.

Denne sangen sang hun for publikum som var kommet for å overvære utdelingen av «Drømmestipendet», som Norsk Tipping overrekte til henne torsdag 2. juni.

Kulturskerektoren stolt av sin tidligere elev

Kulturskolerektor Ebba Joks og Ella Marie Hætta Isaksen

Kulturskolerektor Ebba Joks holdt en varm tale for sin tidligere kulturskole-elev Ella Marie Hætta Isaksen.

Foto: Anne Olli

Kulturskolerektor Ebba Joks er svært stolt av sin tidligere elev. Hun holdt en lang tale til Ella Marie på samisk. Hun sa at hun må bare snakke på samisk, for det føltes mest riktig, fordi de to alltid har snakket bare samisk seg i mellom. Derfor måtte ordene fra rektorens hjerte komme på det språket de alltid har kommunisert på, samisk. Det er bare da budskapet hennes får den rette betydningen, sa hun før hun begynte på talen til Ella Marie.

Stipendet fra Norsk Tipping

Drømmestipendet på 10 000 kroner ble delt ut av Gunn Karin Siri fra Norsk Tipping. Også Arne Leikvoll fra Finnmark Kulturskoleråd deltok på utdelingen. Også ordføreren i Tana, Frank Martin Ingilæ holdt et innlegg, hvor han sa at Tana kommune med alle innbyggere er svært stolt av alt hva Ella Marie har fått til. Han takket også kulturskolen for godt arbeid.