NRK Meny
Normal

Robbie Fowler besøker Kautokeino

Johan Mathis Gaup i Liverpools supporterklubb i Kautokeino, Liverbirds, har lenge jobbet med å Fowler til Kautokeino. Med hjelp fra Ragnhild Lund Ansen fra Alta som har kontakt med Fowler, har han endelig klart det.

Robbie Fowler

Robbie Fowler besøker Kautokeino 2. mai.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

Johan Mathis Gaup

Johan Mathis Gaup har jobbet lenge med å få Robbie Fowler til Kautokeino, det har han klart.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– Robbie Fowler kommer til Kautokeino 2. mai. Jeg måtte høre med styret og med presidenten om det var mulig å få han hit, fordi det koster en del penger. Presidenten sa at vi må få han hit, for dette er jo unikt, sier Gaup.

Hadde ikke drømt om dette

Presidenten i Liverpool FC’s supporterklubb i Kautokeino, Svein Ole Sandvik, gleder seg til å få Robbie Fowler til Kautokeino. Han hadde ikke drømt om å få Fowler på besøk til Kautokeino.

– Det er utrolig artig, det er meget spesielt. Da Robbie Fowler spilte i Liverpool, og om noen hadde sagt da at Fowler kommer til Kautokeino, nei da hadde ikke jeg trodd på det, sier Sandvik.

Robbie Fowler er en av Liverpools største legender, og en av de mestscorende for Liverpool. Nå skal Liverpools fanklubb i Kautokeino forberede seg godt til besøket.

Svein Ole Sandvik

Svein Ole Sandvik Hadde ikke drømt om å få Fowler på besøk til Kautokeino.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

– Jeg vet at jeg skal ha en fotballskole for barna i Kautokeino den dagen Robbie Fowler kommer. Jeg vet også at Fowler kommer til fotballbanen for å besøke og hilse på barna som er på fotballskolen. Han deler også ut premier og skriver autografer, sier Svein Ole Sandvik.

Viser den samiske kulturen til Fowler

Supporterklubben har også planlagt å feire kvelden sammen, og de vil vise den samiske kulturen til Robbie Fowler. Den samiske kulturen er en av grunnene til at Robbie Fowler kommer å besøker Kautokeino.

– Vi skal servere mat og skal spille litt musikk for Robbie Fowler. Vi har jo også fotballskolen for barn, og så skal vi treffes på hotellet. Og om morgenen så skal vi til fjells og til en reinflokk, for Fowler har lyst til å lære om den samiske kulturen, sier Johan Mathis Gaup.

– Varmer at Fowler kommer hit

Johan Mikkel Tornensis har vært Liverpool supporter lenge, og han ble glad da han hørte at Robbie Fowler kommer til Kautokeino.

Johan Mikkel Tornensis

Johan Mikkel Tornensis er ihuga Liverpool supporter, og han gleder seg til å se Robbie Fowler i bygda.

Foto: Åse Pulk

– Det varmet da jeg fikk vite at en så stor stjerne som Fowler viser interesse for å komme til en liten plass som Kautokeino. Jeg gleder meg til å se hvordan han er, selv om jeg har sett han TV og på bilder, sier Tornensis.