NRK Meny
Normal

Klar for Sápmi

Liverpool-stjerne Robbie Fowler lot seg friste av samiske opplevelser. Nå kommer han til Kautokeino.

Steven Reid og Robbie Fowler

Det er en stund siden Robbie Fowler (til høyre i bildet) var aktiv på fotballbanen, men fans har han fortsatt. Bilder er fra 2006 da Fowler scoret mål mot Blackburn under en Premier League-kamp. Til venstre ses Blackburn-spiller Steven Reid.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

Liverpool-fansen i nord kan allerede nå merke av første helga i mai i kalenderen, da kommer nemlig Liverpool-stjerna Robbie Fowler til Finnmark. Fredag 2. mai besøker han Kautokeino, før turen går til Alta dagen etter.

Det er Alta-kvinnen Ragnhild Lund Ansnes, foredragsholder og forfatter av to offisielle LFC-bøker, som er arkitekten bak besøket, melder Altaposten.

– Fowler er en travel mann og det er ikke enkelt å få han med til Norge. Jeg fristet med samiske opplevelser og min egen hjemby, sier Ansnes til avisa med et smil.

Fansen jubler

Robbie Fowler som er oppført med 128 mål på 266 ligakamper for Liverpool, er en av favorittene blant fotballfansen i nord.

– Vi hadde satt opp en ønskeliste med flere navn, øverst sto Robbie Fowler og onsdag fikk vi bekreftelsen.

Det sier Eskil Svendsen i supporterklubben Liverbirds Alta til Altaposten. Supporterklubben i Alta inviterer til en eksklusiv ettermiddag sammen med fotballstjernen for 96 supportere, med middag, fotballkamp på storskjerm og fest.

Svein Ole Sandvik

Svein Ole Sandvik gleder seg til Liverpool-stjerna kommer på besøk.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

Også Liverpool-fansen i Kautokeino gleder seg til storfint besøk.

– Det er nesten for godt til å være sant. Om noen for få år siden hadde sagt at Fowler skulle komme til Kautokeino så ville jeg ikke trodd det. Men etter at Ragnhild har blitt god venn med flere store LFC-stjerner så har man begynt å drømme om at noe slikt kanskje kunne skje, sier Sandvik.

Det er foreløpig usikkert hvilke samiske fristelser Fowler skal ta del i, men trolig vil fansen allerede nå begynne å planlegge besøket.

– Det vil koste oss litt penger, men dette skal vi klare. Vi kan ikke la en slik sjanse gå fra oss. Det nøyaktige programmet vil vi komme tilbake til, sier han.