NRK Meny
Normal

Fortsetter arbeidet med Pasvikvegen

Arbeidet med å utbedre en ny delstrekning på fylkesveg 885 i Sør-Varanger er lyst ut på anbud i dag. Denne vegen har uoffisielt vært kåret til Norges dårligste vei.

Pasvikvegen, fylkesveg 885

En ny strekning på fylkesveg 885 skal utbedres i høst.

Foto: Statens Vegvesen

Fylkesveg 885 er på ca. hundre kilometer og går fra Hesseng til Nyrud i Sør-Varanger.

Geir Ove Bakken

Geir Ove Bakken

Foto: KRISTIN FORLAND / NRK

– Pasvikvegen er en av vegene som er prioritert av fylkeskommunen. Å oppgradere hele vegen er omfattende prosjekt, både fordi det er langt helt til Nyrud og fordi grunnforholdene på deler av vegen er vanskelige. Vi har derfor en strategi på først å utbedre den delen av vegen som er mest trafikkert, sier hovedutvalgsleder for kultur og samferdsel i Finnmark, Geir Ove Bakken i en pressemelding.

I år har fylkeskommunen bevilget 10,2 millioner kroner mens det i de neste tre årene er planlagt å bruke 54 millioner kroner på utbedring av vegen.

Total oppgradering

Strekningen som skal utbedres i år er på 1,6 kilometer fra Langvasseidkrysset til Angelmyra. Det skal gjennomføres en total oppgradering, med forsterkning, breddeutvidelse og asfaltering. I tillegg skal det gjøres noen mindre tiltak på strekningen mellom Bjørnevatn og Ørnevassbekken.

Fristen for å komme med tilbud på jobben er satt til 29. juli. Etter planen skal arbeidet fullføres i løpet av høsten.

Strekningen mellom Ørnevassbekken til Langvasseidkrysset planlegges utbedret neste år. Her er det behov for å foreta utvidede grunnundersøkelser før arbeidet med utbedring av vegen kan starte.

Norges verste vei

Dette skiltet ble satt opp av aksjonister ved fylkesveg 885 utenfor Kirkenes i Sør-Varanger i 2014.

Foto: Sylvi Inez Liljegren / NRK

Norges dårligste veg

Fylkesveg 885 i Sør-Varanger har uoffisielt vært kåret til Norges dårligste veg .

I 2014 avduket rundt hundre aksjonister et turistattraksjonsskilt med tekst på norsk og tysk om at de neste 100 kilometerne er Norges dårligste veg.

I fjor ble det satt av 73,5 millioner til oppgradering av den beryktede fylkesvegen.