NRK Meny
Normal

Forsvunne stemmer funnet i posten

De forsvunne sametingsstemmene i Vesthavet er funnet i posten i Narvik, der de har ligget siden fredag.

Postpakker

Illustrasjonsbilde av postpakker.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

(SAKEN OPPDATERES OG UTVIDES!)

Forsvunne sametingsstemmer i Vesthavet har blitt funnet hos posten i Narvik. Pakken med stemmene var ankommet Narvik sist fredag, men har blitt liggende hos posten og ble ikke viderefordelt til valgstyret i Narvik.

Tysfjord-ordfører Tor Asgeir Johansen er misfornøyd med den lemfeldige måten posten har behandlet pakken med stemmene på. Stemmene ble sendt fra Tysfjord til Narvik onsdag for en uke siden. Det er 90 km mellom disse to stedene .

Tysfjord-ordfører Tor Asgeir Johansen

Tysfjord-ordfører Tor Asgeir Johansen.

Foto: Sander Andersen/NRK

– Stemmene ble sendt slik det skal gjøres, men så har de ennå ikke kommet frem. Derfor begynte vi å spore opp pakken. Vi fikk en bekreftelse fra posten om at de har funnet pakken og at den hadde ankommet Narvik allerede på fredag. Så har pakken bare blitt liggende der. Så her er det posten som har gjort en feil og ikke fulgt opp det de skal gjøre, påpeker Johansen.

På grunn av at posten ikke har gjort jobben sin, så har valgstyret i Narvik vært forhindret i å fintelle sametingsstemmene fra Tysfjord. Dette har medført at sametingsvalget i Vesthavet valgkrets ennå ikke er godkjent godt over en uke etter at valget er over.

– Det er der det har stoppet opp. Posten har beklaget at det har skjedd en feil der fra deres side. De må nok ha en gjennomgang av sine rutiner når det gjelder levering av pakker og annen post. Det er alvorlig ting vi driver med, nemlig valg og der forventer vi at rutinene deres er på plass, sier en irritert Tysfjord-ordfører.

Daglig leder Tor Arne Bratli i distribusjonsavdelingen på posten i Narvik innrømmer at det har skjedd en rutinesvikt og at pakken har blitt liggende i flere dager uten å bli sendt til rett adressat.

Utover det vil han ikke uttale seg om denne saken. Han stiller heller ikke opp i intervju.