NRK Meny
Normal

- Dette var stort, det å være på fjellet for første gang

Barne og ungdomsarbeiderfag klassen valgt å gå fra Nordreisa til Kåfjord over vidda, istedefor å ta bussen. - Franz-Erik Lunde, måtte sitte på firehjuling, og det likte han.

Første gang på fjellet
Foto: Ingrid Bråstad Nilssen / Privat

Barne og ungdomsarbeider fag klassen valgte å gå fra Nordreisa til Birtavarre, men en av dem måtte sitte på ATV for å bli med.

Første gang på fjellet

Franz-Erik Lunde (17) fra Nordreisa går på barne- og ungdomsarbeiderfag klassen ved Nord-Troms videregående skole. Han ble født uten armer og lam fra knerne og ned. Men, dette stoppet ikke Franz-Erik å bli med klassen fra Nordreisa til Kåfjord.

- Jeg fikk sitte på firehjuling, og dette var stort sier Lunde.

Hva er den største opplevelsen med turen, Franz-Erik?

- Det at jeg får være på fjellet, det er første gang.

Har du ikke vært på fjellet før?

- Nei, dette er første gangen jeg får være på vidda, sier den glade Nordreisagutten, Franz-Erik.

- Kjempe fin gjeng å være sammen med

Ingrid Solvang

- Fantastiske tur mennesker, sier kontaktlærer Ingrid Solvang.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

Kontaktlærer for barne og ungdomsarbeiderfag klassen, Ingrid Solvang sier at det var en kjempe fin gjeng å være på tur med, og det var glede vegen på de 23 km.

- Når det gjelder Franz-Erik så er han en tivelig og artig gutt å dra på tur med og selvsagt hele gjengen som var på sier, Solvang.

To dagers tur

Klassen brukte to dager på turen, og fikk overnatte ved Boatkavannet i Kåfjord. Alle de andre elevene i klassen synes det var kjempe fin tur de hadde, og største opplevelsen var å sitte rundt bålet, grille pølser og kose seg.

Boatkajávri i Kåfjord

Elevene når Boatkajávri i Kåfjord kommune.

Foto: Ingrid Bråstad Nilssen / Privat

Nord-Troms videregående skole bestående av Nordreisa og Skjervøy arrangerer årlig to dagers studietur til en av tilhørende kommune i Nord-Troms. I år var turen kommet til Kåfjord. Her fikk nærmere 300 elevene kjent Kåfjords historie. Både lærere og elever overnattet på Riddu Riđđu sletta i Manndalen.