NRK Meny
Normal

Populært med fleskecup

– Det er rett og slett morsomt, det er nivå som passer alle sammen. Folket nesten forventer at det skal arrangeres hvert år, forteller Pulk.

Fleskecup2 2013

Corner, her er det skikkelig dekning av spillere.

Foto: John Einar Eira Jr / NRK

I år som ifjor så ble det arrangert Fleskecup i Kautokeino. Det har blitt en juletradisjon i Kautokeino. Og arrangør Mikkel Isak Pulk forteller at folket nesten forventer at fleskecupen blir arrangert.

– Jeg vet egentlig ikke hvorfor den lille cupen har blitt så populær, sier

arrangør for fleskecup Mikkel Isak Pulk.

Tanken bak fleskecupen var å samle bygda til sosialt samvær, samt at folket får trimmet i samme slengen. Mikkel Isak forteller at tanken var å få folket i den lille bygda til å samle seg i juletiden. Folk som ikke bor i Kautokeino får treffe gamlekjente og brent noe juleflesk.

Innlevelsen er stor når kampene spilles:

Fleskecup 2013

Svein Ole Sandvik (55) slår en frekk pasning forbi en unggutt.

Foto: John Einar Eira Jr / NRK

Mikkel Isak forteller at det viser seg at det er mange som vil delta, mange spillere som ikke spiller fotball aktivt stiller gjerne opp på denne turneringen. I år var det 15 lag som var med.

Fornøyde vinnere

Turneringens vinnere "Dollavovdna" er fornøyd med årets fleskecup.En spiller kan ikke annet enn å gi ros til arrangøren og folket som deltok.

– Klart det er morro med en slik turnering, å det ble jo ekstra morro med seier i finalen, forteller spiller Aksel Johannes Hætta.

Men finalen var ikke lett. "Dollavovdna" møtte "Nonstoppene" i finalen. Etter røde kort og mange mål i finalen, så var det Dollavovdna som trakk det lengste strået med 3-2 seier.

Det er virkelig koselig å være med i cupen, sier Aksel Johannes Hætta.

Fleskecup mål 2013

Det ble mange mål under denne uhøytidelige julecupen.

Foto: John Einar Eira Jr / NRK

Kan ikke slutte

For arrangøren så har denne dagen vært plettfri. Kampene gikk ganske fint for seg og cupen i alt er vellykket.

– Det ser ut til at vi må arrangere dette neste år også, det er mange som spør om turneringen allerede tidlig på høsten, avslutter Mikkel Isak Pulk.