Tar avgjørelsen rett etter nyttår

Men først julefeiring i Belgia – og litt ferie på Evenskjer for Tom Høgli.

Tom Høgli

Tom Høgli bestemmer fotballframtiden sin etter nyttår.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

En Tom Høgli (29) i julemodus i Belgia er bare noen få uker å ta en avgjørelse om fotballframtida si.

– Det er på tide å stake ut kursen videre. Jeg håper å gjøre det kjapt etter nyttår, få det ut av verden for å kunne fokusere på siste halvdelen av sesongen i Brügge, sier Høgli til NRK.

– Så det blir en avgjørelse rett etter nyttår?

– Ja, jeg satser på en endelig avklaring tidlig i januar på hvor det blir – og hva det blir.

Valgets kval

Han har tre alternativer:

 1. Forlenge kontrakten med Club Brügge.
 2. Gå gratis til en annen klubb i utlandet.
 3. Returnere til Norge – og da mest sannsynlig TIL.

– Akkurat nå er det de to første alternativene som er mest aktuell, sier Høgli.

Det tryggeste sportslig er å bli i Club Brügge i ytterligere to sesonger.

– Det store spørsmålet er jo om jeg skal gå for det andre alternativet. Det er litt for og imot. Det blir ei vurdering og litt drøftelser. Jeg har det fint der jeg er nå – det er trygt og godt. Men hvis man skifter klubb, så får man en ny utfordring – og sjansen til å prøve noe nytt. Det er den vurderingen jeg må gjøre – hva som er best. Og da må man bare følge magefølelsen, sier Høgli – men vil ikke si hvilken annen klubb det er som har signalisert konkret interesse via agent.

Pinnekjøtt på menyen

Uansett skal Tom Høgli først feire jul i Belgia – før han avslutter et godt sportslig 2013 med noen feriedager hjemme på Evenskjer.

– Vi har familien her nede og skal feire jul i Belgia som vi har gjort de to siste årene, sier Høgli.

Kona June har ikke bare sønnen med seg fra studietilværelsen i Tromsø.

– Vi kjører pinnekjøtt og kålrabistappe på julaften. Kona har med pinnekjøtt fra Tromsø. Så det tror jeg skal bli veldig bra, sier Tom Høgli.

Og i romjula blir det noen rolige dager i hjembygda i Skånland.

– Vi kommer en tur til Norge den 27. desember, så blir jeg til like over nyttår til vi starter oppkjøringen til siste del av sesongen i Marbella i Spania, sier Høgli.

Må stå over 2. juledag

Han må stå over hjemmekampen mot Waasland-Beveren 2. juledag etter å ha pådratt seg karrierens første røde kort borte mot Gent på søndag. Et høyt spark mot hodet på en Gent-spiller ga direkte rødt i sluttminuttene.

– Det blir nok karantene og at jeg sannsynligvis må se kampen 2. juledag fra tribunen. Jeg aksepterer det røde kortet. Det var farlig spill og må bare ta straffen når jeg var så uheldig å treffe motspilleren i hodet. Men tilsiktet var det ikke, sier Tom Høgli.

Siste nytt

 • Disse går skiskytter-VM

  Norges Skiskytterforbund offentliggjorde i dag kvinnene som drar til VM i Østersund. Det er Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Synnøve Solemdal og Thekla Brun-Lie.

  Celia Aymonier, Tiril Eckhoff
  Foto: Rick Bowmer / AP
 • Kristoff langt bak i Oman

  Alexander Kristoff hadde sammenlagtledelsen i Tour of Oman før den tredje etappen, men der ble det tungt for Stavanger-karen. Det var Aleksej Lutsenko som vant etappen foran Jesús Herrada og Greg Van Avermaet. Kristoff kom i mål fire minutter bak.

  Kristoff
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal