NRK Meny
Normal

Farmen-Erlend Elias hevder han er drapstruet: – Jeg lar meg ikke skremme

«Farmen kjendis» har skapt stort engasjement. Ikke kun av det positive slaget. Deltaker Erlend Elias Bragstad sier til NRK at han har mottatt drapstrusler etter at programmet begynte.

Erlend Elias Bragstad

TRUET PÅ LIVET: Kjendisstylist og «Farmen kjendis»-deltaker Erlend Elias sier til NRK han har fått trusler fra seere via alle sosiale medier. Han tror fordommene kommer fram når så mange ser på.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jeg har fått veldig mange forskjellige meldinger etter den første uka i Farmen, og noen av de har ikke vært veldig hyggelige. Dessverre har noen vært opp mot det man kan karakterisere som drapstrusler, sier Erlend Elias Bragstad til NRK.

Kjendisstylisten er for tiden å se på TV i TV 2-programmet «Farmen kjendis». I sin første uke har Bragstad vært storbonde. Mye har dreid seg om konflikten mellom han og den tidligere håndballspilleren Frank Løke.

Det er i løpet av den første uken truslene har kommet. Erlend Elias sier han er kontaktet både via SMS, e-post, Facebook, Instagram og Snapchat.

– Truslene og ærekrenkelsene jeg har fått har heldigvis kommet med navn, slik at man har tatt screenshot av alle sammen. De er satt i en egen fil, som TV 2 har fått. Det er TV 2 som tar seg av saken videre, forteller Erlend Elias.

TV 2 ber folk besinne seg

Alex Iversen i TV 2 vil ikke kommentere truslene.

– Etter råd fra politiet ønsker vi ikke å kommentere eventuelle trusler, skriver Iversen til NRK.

Alex Iversen

TV 2: Presseansvarlig i TV 2 Alex Iversen bekrefter at Bragstad har fått mange negative tilbakemeldinger. Han ber folk besinne seg, og sier at det har vært en glede å jobbe med Erlend Elias.

Foto: TV 2

Han kan bekrefte at Bragstad har fått negative tilbakemeldinger.

– Erlend forteller at han har får mye negative tilbakemeldinger nå. Til det vil jeg si at folk må besinne seg, og tenke seg litt om før de kaster seg over tastaturet, sier Alex Iversen.

Erlend Elias sier at han ikke kjenner seg igjen i måten han er framstilt på i «Farmen kjendis».

– Jeg er jo blitt klippet til det ugjenkjennelige. TV 2 har laget det de mener er god TV, så da er det klart at noen lar seg provosere, mener kjendisstylist Bragstad.

TV 2s Iversen sier han er trygg på at de klarer å gi et representativt bilde av det som skjer på Farmen-gården.

– Erlend er en stor personlighet, som vi er veldig glade for å ha med på Farmen kjendis. Denne sesongen hadde ikke vært helt det samme uten Erlend, sier presseansvarlig for Farmen kjendis i TV 2.

Vil ikke skjerme seg

Til tross for drapstrusler vil ikke Erlend Elias skjermes.

– Nei, jeg lar meg ikke skremme. Klart at man kjenner på det, men jeg bor i et fritt land og akter ikke å gjemme meg bort.

Erlend Elias Bragstad er årets nordlending 2014

ÅRETS NORDLENDING: Bragstad ble kåret til årets nordlending i 2014. – Som åpen homofil har han engasjert seg for å hjelpe andre samiske homofile, skrev juryen i sin begrunnelse.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Kjent TV-ansikt

Erlend Elias har tidligere deltatt i flere TV-programmer, deriblant: «Skal vi danse», «4-stjerners middag», «71 grader nord», «Typer til Leo» og «MasterChef».

I 2014 ble han kåret til årets nordlending av NRK Nordland og Avisa Nordland. Nettsiden Gaysir kåret Erlend Elias Bragstad til årets Homotopp i 2015.

I TV2-programmet «Haterne» konfronterte Bragstad nettroll som hadde hetset han på nett.