NRK Meny
Normal

Færrest skilsmisser i denne samekommunen

Kongsvinger er på skilsmissetoppen i Norge, mens en samekommune har færrest skilsmisser i landet.

Kautokeino

I denne samekommunen er det færrest skilte i landet.

Foto: Malene Larsen Gaino / NRK

Selv om færre skilte seg i Norge i 2014, er det fortsatt mange par som går hver til sitt, og Kongsvinger er på skilsmissetoppen, viser tall fra SSB.

Det er Nettavisen som skriver om denne saken, og har tallene for hvor de fleste skilles og separeres, og de har også oversikten over hvor det er færrest skilte.

Samekommuner med færrest skilte

Statistikken fra SSB viser at Kongsvinger i Hedmark har flest skilte innbyggere mellom 16 og 66 år. 15 prosent av de som bor der er skilte eller separerte. Den samiske kommunen Porsanger er inne på listen over de 20 kommunene med flest skilte og separerte, på 16.plass, med 14,2 prosent.

Det er en annen samekommune, Kautokeino i Finnmark, hvor færrest velger å ta ut separasjon og skille seg, med 5,4 prosent.

En annen samekommune, Røyrvik i Nord-Trøndelag, er blant kommunene i 2014 med færrest skilte og separerte. De ligger på en fjerdeplass på denne listen, med seks prosent, skriver Nettavisen.

Tallene Nettavisen har fra SSB viser at 9600 par ble skilt i 2014 og 10.800 par separert. Nesten 23.000 ekteskap ble inngått i Norge i 2014, viser tallene.