Ella Marie vant sangkonkurranse for minoritetsspråk

18 år gamle Ella Marie Hætta Isaksen gikk rett til topps under kveldens Liet Intenational sangkonkurranse.

Dan Robert Larsen intervjuer Ella Marie Hætta Isaksen live på Dagsrevyen.

SE VIDEO: Her kan du se hele live-innslaget på Dagsrevyen skjærtorsdag 13.04.17. Reporter Dan Robert Larsen intervjuer Liet-vinner Ella Marie Hætta Isaksen. - Foto/teknikk: Samuel Frode Grønmo

Sangkonkurransen for europeiske minoritetsspråk, Liet International 2017 gikk av stabelen i Kautokeino i dag. Og her ble det en samisk hjemmeseier.

–Jeg kan ikke si annet enn tusen takk, sier Ella Marie Hætta Isaksen med et stort smil om munnen.

Hva betyr dette for deg?

– Det betyr utrolig mye for det er dette jeg vil holde på med. Og når man får bekreftelse på at man gjør det bra, så betyr det alt egentlig.

I 2016 vant hun den samiske sangkonkurransen Sámi Grand Prix med sangen «Luoddaearru» (Crossroad) og i kveld deltok hun i Liet International 2017 med samme låt.

– Her skriver jeg en låt og får stå å synge den gang på gang. Og det ser ut som folk liker den. Det føles ut som om jeg lever en slags drøm, og jeg håper ingen vekker meg fra den for dette kjennes veldig bra.

Hun vant to priser i kveld. Først en pris på 1000 euro, der de deltakende artistene stemte på den de syntes var best, og etter det vant hun like greit hele sangkonkurransen der hun innkasserte 2000 euro til. Denne prisen ble delt ut av en internasjonal jury fra de deltakende regionene.

Det er femte gangen en samisk deltaker vinner denne sangkonkurransen.