Derfor fikk TV2-Davy svar på samisk

– Jeg hadde aldri trodd at en liten offentlig beklagelse, på samisk, skulle få mye oppmerksomhet! Det sier politimester Ellen Katrine Hætta, etter twitter-skriveriene med TV2s populære sportsanker.

Davy Wathne og Ellen Katrine Hætta

Det ble en smule medieoppmerksomhet på politimester i Øst-Finnmark, Ellen Katrine Hætta, da TV2-profil Davy Wathne fikk «svar på tiltale» på et (for han) uforståelig språk.

Foto: Eilif Aslaksen - Håkon Mosvold Larsen / NRK og NTB Scanpix

– Det var artig at Davy Wathne tok vår samiske twittermelding så humoristisk.

Det sier politimester Ellen Katrine Hætta, etter at hennes politidistrikt fikk den såkalte «15-minutters berømmelsen» og vel så det, etter politidistriktets Twitter-stunt.

Østfinnmark politidistrikt sin første Twitter-melding, med skrivefeil, lød «Politiet i Vadsø vil gjennomføre kurs i uttrykningskjøring på strekningen Vadsø - Vardø i dag.» (NRKs uthevelse)

Det var avisa Nordlys sin nettutgave som først omtalte saken, der TV2s profilerte sportsanker, Davy Wathne, «refset» Østfinnmark politidistrikt for denne lille skrivefeilen.

Og TV2-Davy fikk som kjent svar fra politidistriktet – på samisk. Svaret ser du nedenfor, nederst i skjermdumpen.

(Artikkelen fortsetter under skjermdumpen).

Davy Wathne og Østfinnmark politidistrikt på Twitter

Davy Wathne og Østfinnmark politidistrikt på Twitter. Forstår du hva politimesteren svarte til TV2-Davy? Du får svaret, nederst i artikkelen.

Foto: Skjermdump foretatt av Nordlys.no

Hvem stod bak samisk-stuntet?

– Det var en enkel skrivefeil fra vår operasjonsleder, og det kan skje den beste når det er høyt tempo i vår operasjonssentral. Og vanligvis svarer vi ikke på henvendelser via Twitter, sier politimester Ellen Katrine Hætta.

– Her gjorde vi et unntak.

Ut fra det NRK kjenner til, er det tre samisktalende ansatte hos Østfinnmark politidistrikt sitt hovedkvarter i Kirkenes. Men andre medier har meldt at det mest sannsynlig var politimesteren selv, som skrev Twitter-svaret på samisk til TV2-Davy.

– Mediene hadde nok rett. Jeg innrømmer at det var meg, og ikke en av de andre samisktalende her på huset, erkjenner en noe munter politimester til NRK.

– TV2-Davy trenger ikke «jekke seg ned»

– Jeg kan ikke samisk, men det er jævlig elegant av politiet å svare på samisk. Det blir litt sånn «hei, vi behersker noe du ikke har peiling på, så jekk deg ned Davy», har Davy Wathne kommentert til Nordlys.

Men ifølge politimesteren, trenger ikke TV2-Davy å bekymre seg for det.

– Nei, for all del ikke! Det var ikke ment slik. Og Davy tok nok den meldingen delvis med alvor og delvis med humor. Han «re-twitret» jo min melding.

– Og etterpå forsikret jeg på Twitter at jeg liker Davy Wathne, understreker Hætta.

(Artikkelen fortsetter under twittermeldingene)

Laster Twitter-innhold

PR-stunt?

Østfinnmark politidistrikt er et av politidistriktene som gjennom den nye politidistrikt-reformen, mest sannsynlig blir lagt ned – til tross for svært gode skussmål og resultater.

– Var dette et såkalt PR-stunt i så måte?

– Nei, det var det så absolutt ikke. Dette var kun ment til Davy Wathne som en morsomhet. Det var ingen stor plan bak dette.

– Er dette passende og korrekt bruk av politiets kommunikasjonskanal med publikum?

– Ja, dette synes jeg man kan tillate seg på sosiale medier. Vi bringer ofte sørgelige og alvorlige meldinger her. Derfor bør også vi i politiet av og til vise en folkelig side på sosiale medier, svarer politimesteren.

– Alle som bruker sosiale medier, vet at språket her gjerne er mer uformelt sammenlignet med andre kommunikasjonskanaler.

Alle kan feile

– Har dette vært den store snakkisen på politihuset i Kirkenes blant de ansatte, det siste døgnet?

– Vi syntes det var litt morsomt i går, men ellers har vi ikke snakket noe særlig om dette, sier Ellen Katrine Hætta.

– Men jeg hadde aldri trodd at en liten Twitter-beklagelse på et minoritetsspråk, skulle få mye oppmerksomhet, sier politimester Ellen Katrine Hætta.

Og hvis du ennå lurer på hva det var politimesteren i Øst-Finnmark egentlig svarte på samisk til TV2-profilen Davy Wathne:

«Det er ikke så enkelt. Enhver kan gjøre feil...Unnskyld!»