Delte ut kunst- og filmstipend

Hovedutvalget for kultur og samferdsel i Finnmark delte i går ut kunst- og filmarbeiderstipend.

Ringsmåskulptur

Peter Rust og Marja Bål Nango har fått støtte til å drive med hver sin kunstart.

Foto: Peter Rust

Kunsthåndverkeren og smykkedesigneren Peter Rust fra Kautokeino er tildelt Finnmark fylkeskommunes arbeidsstipend for billedkunstnere og kunsthåndverkere, mens filmarbeideren Marja Bål Nango fra Masi i Kautokeino er tildelt Finnmark fylkeskommunes arbeidsstipend for filmarbeidere 2016.

Peter Rust får totalt kr 300.000,- i kunstnerstipend.

Ring i ring

Et av Peter Rusts verk.

Foto: Peter Rust

– Jeg ble selvfølgelig glad når jeg fikk høre det. Med de pengene kan jeg frikjøpe meg fra annet arbeid som ikke er relatert til kunst, sier Rust.

Rust er utdannet gullsmed og har drevet eget verksted i en årrekke. Hans innsats for kunsthåndverkmiljøet gjennom mange år har vært betydelig. Stipendet gjelder for 2016 - 2018 og består av kr 100.000,- årlig.

Marja Bål Nango

Marja Bål Nango

Foto: Privat

Stipend til filmskaper

Marja Bål Nango får kr 75.000,- i filmarbeiderstipend. Nango har 4 års filmutdannelse og er nyetablert som filmarbeider i Finnmark. Hun er en produktiv filmskaper og en aktiv og positiv ressurs i film-miljøet i Nord-Norge.

– Stipendet gir store muligheter for den kreative delen av arbeidet. Det oppmuntrer, og gir meg stor arbeidslyst, sier Bål Nango.

Finnmark fylkeskommunes filmarbeiderstipend er en ny-tildeling som gjelder kun for 2016, da den opprinnelige mottakeren av stipendet flyttet ut av fylket høsten 2015.

Ung samisk regissør fikk debutantpris

Det var hovedutvalget for kultur og samferdsel som delte ut stipendet på sitt møte 18. februar i Alta.