NRK Meny
Normal

I tospann med Wirkola

I en uke har gjengen som spiller inn kommende «Kill Buljo 2» gjort seg gjeldende i Thailand. Nå har Ingrid Bolsø Berdal mønstret på filmprosjektet.

Sid Wisløff (Wirkola) og Anniken Skywalker (Bolsø Berdal)
Foto: Alen Grujic / Tappeluft Pictures

Kill Buljo2-innspilling i Thailand

Jompa i Stig Frode Henriksens skikkelse drar til Thailand i oppfølgeren til Kill Buljo.

Foto: Tappeluft Pictures

Den norske skuespilleren Ingrid Bolsø Berdal skal tre inn i rollen som Anniken Skywalker, melder filmskaperne i en pressemelding.

I en pressemelding heter det at karakteren fanger Sid Wisløffs (Tommy Wirkola) oppmerksomhet når han lander i Thailand, men hvilke motiver hun har, forblir uklart – i hvert fall for den overivrige politimannen fra Alta.

– Så i tillegg til å ha med oss to Altaværinger med løsbart, har vi nå også med oss Norges kanskje aller beste skuespillerinne. Det er vi ganske så stolte av, heter det videre i pressemeldingen.

Altaværingene Stig Frode Henriksen og Hollywood-aktuelle Tommy Wirkola har skrevet manuset til oppfølgingsfilmen.

«Kill Buljo 2» har premiere på kino over hele landet mars 2013.

Tidoblet budsjett

Det er fem år siden premieren på elleville «Kill Buljo – The Movie». Med 100.000 solgte DVD-er, og nesten like mange kinobesøkende, ble førstefilmen om kompisgjengen fra Alta en suksess i 2007. Budsjettet da var på en million kroner.

Nå er budsjettet tidoblet for oppfølgeren «Kill Buljo 2», som nå spilles inn i Krabi ved Phuket i Thailand. Det er også planlagt innspilling i Alta.

Oppfølgeren har vært under planlegging i flere år, og filmskaperne lover mye drøy humor når kulturkollisjonen mellom Thailand og Alta er et faktum.

Med seg som lokal produsent har de selskapet Living Films, som tidligere har vært med på å produsere en rekke filmer i Thailand, blant annet «Hangover 2» og «Bangkok Dangerous».

Kill Buljo i Thailand

Kill Buljo-teamet samarbeider med et thailandsk produksjonsselskap under innspillingen.

Foto: Tappeluft Pictures