En stor tragedie for et lite urfolkssamfunn

Åtte barn mellom 18 måneder og 15 år er drept i byen Cairns i Australia. Moren til sju av barna ligger skadet på sykehus.

Australia mord, knivstikking

I dette huset i Cairns i Australia skjedde tragedien. Åtte barn er drept og en 34 år gammel kvinne er hardt skadet.

Foto: Catherine Shaw / Afp

Det var den 20 år gamle storebroren til de drepte barna, som oppdaget hendelsen og meldte ifra til politiet.

Politiet rykket ut til forstaden Manoora like før klokken 11.30 fredag formiddag lokal tid da de fikk melding om at en kvinne var alvorlig skadd.

Manoora ligger en ti minutters kjøretur unna sentrum av Cairns, en tropisk by med drøyt 150.000 innbyggere. Byen får besøk av mange utenlandske turister, ettersom den ligger i nærheten av Great Barrier Reef, skriver VG.

– Politiet fant likene av barna, alle i alderen 18 måneder til 15 år, da boligen ble gjennomsøkt, opplyser Queensland-politiet. Sju av barna var søsken og den åttende var en nær slektning.

Australia mord, knivstikking

Politiet sperret i formiddag av området rundt åstedet.

Foto: STRINGER / Reuters

Barna skal ha blitt knivstukket. En 37 år gammel kvinne er brakt til sykehus med skader. Ifølge det australske nyhetsbyrået AAP skal den skadde kvinnen ha blitt knivstukket flere ganger i overkroppen og halsen.

Sky News melder at en stefar også skal ha bodd i huset, men at det ikke er kjent hvor han befinner seg. Politiet søker nå etter mannen.

Australske medier melder at dette er en stor familietragedie, som kommer som et stort sjokk for folk i byen og hele det australske folket. Familien tilhører det andre australske urfolket, Torres Strait Islander-folket.

Dette er landets andre urbefolkningsgruppe, i tillegg til aboriginerne. Folket var opprinnelig bosatt på de 274 små øyer i Torres-stredet, et havområde som ligger mellom Australia og New Guinea.