Hopp til innhold

Åtte barn funnet drept i bolighus i Australia

Åtte barn er blitt funnet drept i et bolighus i Cairns i Queensland nordøst i Australia. Kvinnen, som er mor til sju av barna, er alvorlig skadet og fraktet til sykehus.

Åtte barn er funnet døde i nærheten av Cairns i Australia.

De åtte døde barna skal ha blitt funnet av sin storebror.

Politiet rykket ut til forstaden Manoora like før klokken 11.30 fredag formiddag da de fikk melding om at en kvinne var alvorlig skadd.

– Politiet fant likene av barna, alle i alderen 18 måneder til 15 år, da boligen ble gjennomsøkt, opplyser Queensland-politiet i en pressemelding.

Flere medier melder at barna ble knivstukket, men politiet har ikke bekreftet opplysningen. En 34 år gammel kvinne er brakt til sykehus med skader. Ifølge det australske nyhetsbyrået AAP skal den skadde kvinnen ha blitt knivstukket flere ganger i overkroppen og halsen.

Ingen formelt mistenkt

På en pressekonferanse like etter 07.30 norsk tid opplyser politiet at de mener kvinnen er mor til sju av barna.

– Vi kommer nå til å snakke med alle som har hatt noe med denne familien å gjøre de siste dagene. Alle som har hatt kontakt med familien er interessante, men på dette tidspunktet er ingen formelt mistenkt i saken, fortalte Bruno Asnicar i politiet på pressekonferansen.

Til tross for skadene skal tilstanden til kvinnen være stabil, og hun bistår nå politiet i etterforskningen, heter det videre.

– Det er for tidlig til å si noe sikkert, men kvinnens tilstand er i stabil, sier Bruno Asnicar i politiet i Cairns til AAP.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Åtte barn funnet døde i Australia

Politi og ambulanser utenfor huset der barna ble funnet døde.

Foto: Channel 7 / Channel 7

– Ofrene var søsken

Det australske nyhetsbyrået AAP har snakket med kvinnens kusine, som forteller at alle barna var søsken. På pressekonferansen sier politiet at de mener sju av barna har samme mor, mens det åttende barnet også skal være i familie med de andre som er drept.

Det var barnas 20 år gamle storebror fant sine brødre og søstre døde da han kom hjem til huset, sier kvinnens kusine til AAP. Han blir nå tatt hånd om av andre familiemedlemmer.

– Jeg skal treffe ham nå, han trenger trøst, sier kvinnen til AAP.

Sky News melder at en stefar også skal ha bodd i huset, men at det ikke er kjent hvor han befinner seg. AAP melder at en annen voksen person, i tillegg til det som skal være barnas mor, er fraktet til sykehus med skader. Det er foreløpig ikke kjent hvem denne andre personen er.

Naboe sier til nyhetsbyrået at moren var beskyttende overfor sine barna, og sier hun «elsket dem svært mye».

Lokalavisa Cairns Post skriver at barna skal ha blitt knivstukket og kvalt.

Cairns

Ingen trussel

Store politistyrker gjennomsøkte området rundt åstedet fredag, men hendelsen skal ikke være terrorrelatert, skriver avisa.

– Slik det ser ut for øyeblikket, er det ikke noen grunn til at publikum skal være bekymret over dette, utover at det er en tragisk hendelse, sier politiinspektør Bruno Asnicar.

– Situasjonen er under kontroll, og foreligger ikke noen fare for noen andre i området.

Mellom 20 og 30 personer skal ifølge lokalavisa Cairns Post ha møtt opp utenfor huset for å trøste hverandre da nyheten om massedrapet ble kjent. Et par som har bodd i området i 18 måneder sier at de ikke følte seg trygge i området, og at det ikke var uvanlig å høre slåssing og festing om natten.

Abbot: – Får magen til å vrenge seg

Australia ble tidligere denne uken rystet av at en mann tok et titalls gisler i en kafé i Sydney. To personer, i tillegg til gisseltageren, døde da politiet gikk til aksjon. Australias statsminister Tony Abbot kaller massedrapet i Cairns hjerteskjærende.

– Alle foreldre vil føle en sorg som får magen til å vrenge seg over det som har skjedd. Dette er vanskelige dager for landet vårt, sier Abbot.

Manoora ligger en ti minutters kjøretur unna sentrum av Cairns, en tropisk by med drøyt 150.000 innbyggere. Byen får besøk av mange utenlandske turister, ettersom den ligger i nærheten av Great Barrier Reef

SISTE NYTT

Siste nytt