Stem på årets samiske radiolåt 2015

Nå er tiden kommet for å kåre årets samiske radiolåt fra 2015 og det er du som bestemmer.

Jon Iver Eira Tellefsen med gitar i hånd med gult lys i bakgrunnen på scenen

John Iver Eira Tellefsen på scenen. Han ga ikke ut noe i fjor og er dermed ikke med i konkurransen.

Foto: Carl-Gøran Larsson / NRK

Årets samiske radiolåt skal kåres i forbindelse med Sami Music Awards 2015. En jury fra NRK Sápmi, bestående av Kolbjørn Norvang, Tore Skoglund, Anne Marie Hætta og Trine Ragnhild Boine, har satt sammen en liste på 18 låter du kan stemme på.

Kriteriene for nominasjonen er at hver artist bare kan være nominert med en låt (med unntak av duetter og musikalske samarbeid). I tillegg må låten være utgitt eller fremført i radio mellom 1. november 2014 og 1. november 2015, og ha noen samiske elementer i låten. Utifra alle utgivelsene fra denne perioden, har juryen kommet frem til disse 18 låtene.

Avstemningen varer frem til søndag 24.01.16 kl. 23:59 og vinneren kåres i en egen nettsending 05.02.16 fra Alta i forbindelse med Sami Music Awards.

Laster innhold, vennligst vent..

Korte nyheter

  • Vaksinemotstandere tok seg inn på vaksinesenter

    Politiet fikk melding av vaksinesenteret på Grønland i Oslo om at det var flere personer som hadde trengt seg inn på selve vaksinesenteret.

    – Dette skulle være vaksinemotstandere som hadde et motiv om å fjerne vaksinene på senteret, sier operasjonsleder Cathrine Silju til NRK.

    Silju opplyser om at politiet har kontroll på ti voksne personer. To av de nektet å fjerne seg, og blir innbragt til arresten og bøtelagt.

    Det skal i første omgang ha virket som en demonstrasjon, noe som ble avkreftet.