NRK Meny
Normal

Alle grensoverganger skal bevoktes

– Folk må være beredt på å bli stanset ved tollstasjonene, sier Lensmann ved Karasjok lensmannskontor Kjell Magne Grønnli.

Reporter Siv Eli Vuolab rapporterte direkte fra Karigasniemi i Finland, der tollstasjonen mellom Norge og Finland er. Rapporteringen er i forbindelse med terrortrusselen.

Reporter Siv Eli Vuolab rapporterer fra grensen mellom Norge og Finland, 2 mil fra Karasjok sentrum.

– Det vi ser her er bevæpnet politi som vokter grenseovergangen til Norge, fortale NRK reporter direkte fra tollstasjonen i Karigasniemi klokken 1430 i dag.

Ifølge PST skal personer med tilknytning til en ekstrem gruppe i Syria ha til hensikt å gjennomføre et terrorangrep i Norge innen kort tid.

Alle grenseoverganger bevoktes

Derfor er det bestemt at alle grenseoverganger skal bevoktes av bevæpnet politi, og alle innreisende skal kontrolleres.

Bevæpnet politi kontrollerer bil

Lensmann Kjell Magne Grønnli er bevæpnet og utstyrt med skuddsikkervest i det han kontrollerer en bil på grensen inn til Norge.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK


– Vi er nå i en situasjon der det er en konkret trussel mot Norge. Det blir sett inn tiltak for å møte denne trusselen, informerte Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) på en pressekonferanse sammen med politiet og politiet sin trygghetstjeneste (PST) torsdag formiddag.

I Finnmark satte politiet inn ekstra mannskaper på grenseovergangene til både Finland og Russland.

Mener det er bra trusselen blir tatt på alvor

NRK observerer at alle biler inn til Norge kontrolleres, mens de som kjører ut slipper kontroll. Folk som ble kontrollert hadde ikke tid til å gi intervju siden de straks etter kontroll måtte kjøre videre.

Det folk sier i forbifarten er at de synes det er bra at politiet tar trusselen på alvor, og at de ikke har noe imot å bli kontrollert.

Lensmann Kjell Magne Grønnli har på seg skuddsikkervest mens han kontrollerer ved tollstasjonen.

Kontrollerer alle biler

Politiet og tollerne kontrollerer alle biler på vei inn til Norge.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK