NRK Meny
Normal

– Tror ikke vi satses på

Márjá Sofe Holmestrand Hætta som har vært i troppen til det kvinnelige elitelaget Grand/Bodø, savner et samisk kvinnelag i fotball.

Sapmi fotball
Foto: Berit Solveig Gaup / NRK

Holmestrand Hætta har ikke tro på at det samiske fotballforbundet FA Sápmi virkelig vil satse på kvinnene, selv om hun håper at også de skal få komme i gang.

– Jeg savner virkelig muligheten for at samiske kvinnespillere skal kunne reise på samlinger og få spille kamp, sier den 19-årige målvakten.

Satse på kvinnene

Styremedlem Frode Guldbjørnsen i det samiske fotballforbundet FA Sápmi, ønsker at fotballforbundet skal jobbe etter de retningslinjene de har satt og nå også får med ungdoms- og kvinnefotballen.

FA Sápmi ble etablert i mars i år, og var i juni med herrelaget på Conifa World Cup.

Guldbjørnsen mener at styret må se på den økonomiske siden i fotballforbundet før man snakker om noen satsing for herrelaget i EM neste sommer.

– Om noen år

Márjá Sofe Holmestrand Hætta har snakket med flere andre samiske fotballspillere, og de fleste er enige om at også de burde få sjansen til å samles og spille kamper.

Når tror du at dere får sjansen?

– Jeg håper jo at vi skal få kunne spille så snart som mulig, men jeg tror ikke det blir noe før om en to eller tre år, avslutter Holmestrand Hætta.