– EM er ikke første prioritet

Styremedlem Frode Guldbjørnsen i FA Sápmi mener at EM ikke kan være første prioritet for det nye fotballforbundet.

FA Sápmi
Foto: Dragan Cubrilo / NRK

Om ikke lenge har FA Sápmi styremøte, hvor de blant annet skal se på deltakelsen i sommerens Conifa World Cup og arbeidet med den økonomiske delen fremover.

Frode Guldbjørnsen er klar på at den samiske ungdomsfotballen og damefotballen må på banen nå, og om de ikke har økonomi til alt, bør de kanskje stå over deltakelse i neste sommers EM på Isle of Man.

Jobber mot Sametinget

Det samiske fotballforbundet FA Sápmi har jobbet mye mot Sametinget i Norge etter at de ble etablert, og ønsket er at de også får fast tilskudd til fotballsatsingen.

– Det er klart at vi håper at vi er med på Sametingsbudsjettet fra neste år, da kan vi satse ordentlig, også mot EM neste sommer, men pengene må være på plass før vi bestemmer noe.

Sponsorer vil inn

FA Sápmi har også sponsorer som vil inn, men flere av disse ønsker å øremerke midlene for den samiske ungdomsfotballen, forklarer styremedlem Frode Guldbjørnsen.

– Flere sponsorer jeg har vært i kontakt med, ønsker å bidra økonomisk, men pengene skal brukes til ungdomsfotballen, er signalene fra flere, sier Gulbjørnsen.

Ser fremover

Guldbjørnsen vil ta med alle tilbakemeldingene fra sponsorer og andre til styremøtet FA Sápmi skal ha, så skal de sammen jobbe for veien videre.

– Men våre signaler fra vi etablerte det nye samiske fotballforbundet har vært at alle skal være inkludert, men likevel har vi nå mulighet til å jobbe mot sommeren, selv om de beste ikke blir med, men den satsingen kan ikke gå utover det andre, mener Guldbjørnsen.