Fjellheimen i Dalane byr på litt av hvert. Trollpikken skaper oppmerksomhet.
Foto: MATHIAS OPPEDAL / NRK

Trollpikken

 • Viste seg fram, internasjonalt

  Det var 1489 medieoppslag om Trollpikken i Egersund, i perioden 1. juni til 31. august i sommar. Det viser utrekningar frå analysebyrået Retriever. Flest oppslag var det i Norge, deretter Sverige, Tyskland og Sveits.

  Kjetil Bentsen og Svein Bruno Kallhovd på Trollpikken
  Foto: Mathias Oppedal / NRK
 • Trollpikken-sak henlagt

  Saken mot mannen fra Egersund, som var siktet for å ha hogget ned steinformasjonen Trollpikken, er henlagt på grunn av bevisets stilling. Det bekrefter politijurist Christine Nesse. Mannens advokat, Arvid Sjødin, sier at siktelsen bygde på rykter.

  Trollpikken ETTER
  Foto: Kjetil Bentsen
 • Utsetter Trollpikken-markering

  Pågangen av folk til Trollpikken i Egersund er så stor at arrangementet på lørdag må utsettes, skriver Dalane Tidene. Planen var en folkefest som takk for hjelpen til B&G og Aker Solutions når ting roet seg ned. Utfordringen er at besøket til den nye turistattraksjoen bare øker.

 • Kjemper om Trollpikken-navnet

  To personer kjemper om å få lov til å bruke navnet «Trollpikken» som varemerke, skriver VG. Det er patentstyret som avgjør saken, og «Trollpikkens far», Kjetil Bentsen, ligger best an siden han var først ute med søknad. Mette Jeanette Tønnesen (29), som har vokst opp i området, har også søkt.

  Trollpikken
  Foto: Erik Waage / NRK
Torsdag ble turistattraksjonen avduket. Trollpikken er tilbake.
Følg gjenreisningen av Trollpikken i Eigersund.
Har avhørt mistenkt i Trollpikken-saken